Skip to content

Arbejdsmarked

Jagten på studiejobbet

Leger du også med ideen om at finde et studierelevant arbejde; Et job der kan få din teoretiske viden sat i perspektiv gennem praktisk erfaring? Men samtidig føler at du ikke har helt den rette profil, som efterspørges i opslagene? Du kan roligt ånde lettet ud, for det er måske dig, de leder efter alligevel!

De fleste studerende kender følelsen. Mine medstuderende kender følelsen — jeg kender følelsen. Følelsen af at gå det ene jobopslag igennem efter det andet og stadig ikke finde et, der efterlyser lige præcis dét, du kan. Tankerne flyver igennem hovedet: Er jeg så slet ikke kompetent nok? Det er ikke spor unormalt at gå med de tanker.

Krav, krav og atter krav

Da jeg begyndte at lede efter et studiejob, rullede jeg hurtigt ned til: ”vi forventer at” og ”dine kvalifikationer” i jobannoncerne. For hvis jeg ikke opfyldte alle kravene, nyttede det jo ikke at søge jobbet. Men er der overhovedet hold i den overbevisning?

En ny undersøgelse viser, at mænd vil søge en given stilling, selvom de kun opfylder 1 ud af 10 krav. Kvinder derimod søger ikke stillingen, hvis de kun opfylder 9 ud af 10 krav.

Men hvor vigtigt er det så at opfylde alle kravene? Det kunne eksempelvis være et krav om kendskab til Photoshop eller Google Analytics. Her er det vigtigt at huske på, at jobannoncens kvalifikationsafsnit ofte er et udtryk for arbejdsgivers ønsker, mere end det er deciderede krav. Du kan derfor sagtens søge en stilling, selvom du ikke opfylder alle de opsatte ønsker.

Alternativt kan du fremhæve nogle af dine andre kvalifikationer i din jobansøgning. Du har sikkert meget at byde på, som ikke er nævnt i jobannoncen. Det kan eksempelvis være erfaringer, du har fra en tidligere arbejdsopgave eller fra studiet.

Lav en bruttoliste

Når du har nærlæst opslaget, kan du med fordel lave en bruttoliste. Denne skal indeholde alle kravene i jobannoncen. Begynd derefter at ’matche’ dem med kvalifikationer eller arbejdsopgaver på dit CV. Skriv ned hvad der gør, at du kan mestre arbejdsopgaven. Du skal dog huske, at det kun er de krav, der giver dig en fordel, som du skal nævne i din ansøgning.

Gør din profil stærkere!

Der er mange måder, du kan styrke din profil, og på den måde fremstå ekstra skarp på CV’et. Du behøver hverken bruge særlig meget tid eller penge på det.

Du kan for eksempel styrke din faglighed med de mange gratis arrangementer, som vi i Kommunikation og Sprog afholder, bl.a. vores arrangement med InDesign eller Photoshop. Du kan endda blive klogere hjemme fra sofaen med vores kommende webinar “Bliv husket til jobsamtalen”. Det handler egentligt bare om at tænke kreativt, være nysgerrig og handle på det!

Overordnet handler din jagt på drømme-studiejobbet om at turde: Du skal turde udfordre dig selv — opsøge ny viden og udvikle din kompetencer. Sidst men ikke mindst, skal du turde at tro på dig selv og søge jobbet, også selvom du ikke altid kan imødekomme alle de ønsker der oplistes — hvad er det værste, der kan ske?

Back To Top
Search