skip to Main Content

Jobsøgning

Jobsøgning — sådan skiller du dig ud fra mængden

Studiejob hænger ikke på træerne, og der er rift om pladserne. Du kan med fordel undersøge, hvordan du kan skille dig ud og gøre dig bemærket blandt et hav af andre ansøgere. Læs med her, og få inspiration til hvordan du kan skille dig ud og muligvis lande dig dét studiejob, du går og drømmer om!

Lær virksomheden at kende

Når et bestemt job har vakt din interesse, så er det en god idé undersøge, hvilken type virksomhed der søger. Er der tale om en nystartet virksomhed, eller er det måske en ældre og mere konservativ virksomhed? Det har en stor betydning, at du sætter dig ind i hvilken type virksomhed det drejer sig om. Oftest kan man undersøge virksomhedens værdier på deres hjemmeside, hvor de fleste virksomheder enten skriver det eksplicit i form af vision og mission. Andre gange fremgår det kun implicit, og du må selv forsøge at tyde det, hvilket ikke er det letteste, men bruger man nok tid, vil man tit kunne se et mønster danne sig.

Ved at undersøge hjemmesiden eller de sociale medier grundigt kan man også tit få et indtryk af, hvilken type virksomhedskultur der eksisterer. Eksempelvis i måden de kommunikerer eller hvilke typer billeder, de har valgt at anvende på deres hjemmeside. Alle dele på virksomhedens hjemmeside kan du udnytte som ammunition til din ansøgning, så din kommende arbejdsgiver kan se, at du forstår netop deres virksomhed, og hvad de præcist søger.

Når der er tale om nystartede eller små virksomheder, kan det være sparsomt med detaljer på deres hjemmeside. Her kan du alternativt undersøge virksomhedens sociale medier, om de er omtalt i medierne, hvilke projekter virksomheden laver, eller du kan sågar ringe til dem.

Kreativitet

Der findes utrolig mange måder, du kan være kreativ på i din ansøgning. Rent visuelt kan du adskille dig fra andre ved opsætte din ansøgning på en alternativ måde. Eksempelvis ved have billeder med i ansøgningen eller vælge en visuel flot baggrund. Her vil redskaber som Photoshop og InDesign være en stor hjælp, som du kan tilmelde dig et kursus i her.

En anden måde at vise din kreativitet på er gennem sproget. Her kan du lege med forskellige sætninger og ord, der udstråler originalitet og viser arbejdsgiver, at du har brugt tid på din ansøgning. Det vigtigste er dog, at din ansøgning beskriver dig som person, og hvilke faglige kvalifikationer du kan bidrage med.

En hårfin balance

Selvom du gerne vil skille dig ud fra mængden og fremstå kreativ og original, så er det ikke nødvendigvis vejen frem. Det kommer stærkt an på, hvilken stilling du søger, og som beskrevet tidligere, hvilken type virksomhed det er. Men inden for fag som kommunikation og sprog vil det oftest være passende at være kreativ i din ansøgning, i mere eller mindre grad. Du skal blot huske, at der i en ansøgning er begrænset plads, så selvom tanken om at være nytænkende og original er fristende, er det vigtigste, at du får det essentielle med. Har du brug for mere inspiration til hvordan skal lave en ansøgning, hvordan du kan forbedre dit CV, kan du klikke her og se vores kurser.

God jobjagt!

Back To Top
Search