Skip to content

Kultur

Har du styr på dine emojis?

Forleden faldt venindesnakken på emojis og deres betydning. Vi fandt hurtigt ud af, at nogle af dem betød noget vidt forskelligt for os. Hvordan tolker du eksempelvis denne?:

Nogle ser den som en rimelig lummer emoji, imens andre opfatter den som et udtryk for at være lidt træt af noget. Og det kan man jo gå helt galt i byen med. Her får du et overblik over de mest gængse misforståelser inden for emoji-sproget.

Jeg har længe været i tvivl om, hvorvidt denne emoji var et symbol på en tak eller et high five. Men faktisk skulle den være udsprunget fra japansk kultur og betyde ”tak”, hvor man slår hænderne sammen og bukker, når man takker for noget.

Denne emoji har jeg brugt til at vise et dance move (som en balletdanser) eller min begejstring over noget. Men egentlig skal pigen symbolisere et OK-tegn med sin krop.

De fleste vil nok tro, at denne emoji ligner en, der er ked af det og snotter lidt samtidig. Men meningen er en helt anden. Det skal nemlig forestille en karakter, der sover og har en snotboble ud af næsen.
Besynderligt i mine øjne, for jeg vil ikke umiddelbart mene, at man sover med snot ud af næsen.

Får du en følelse af åbenhed eller at blive budt velkommen, når du modtager en sådan emoji? Eller tænker du på ”jazz hands”? Hvis ja, så har du forstået det helt korrekt. Det kan dog sagtens blive forvekslet med afvisende eller blokerende hænder.

De fleste vil måske bruge denne emoji til at vise frustration. Men den skal faktisk vise et triumferende udtryk.

Jeg bruger denne emoji, hvis jeg virkelig er overrasket over noget. Andre bruger den til at indikere ’død’. Den skal dog forestille at være svimmel eller rundtosset, hvilket krydserne på øjnene også giver et hint om.

Hvad er forskellen? Jeg har længe tænkt, at disse emojis udtrykte nogenlunde det samme, nemlig akavethed, nervøsitet, eller at man krummer tæer—indtil jeg opdagede, at Facebook ændrer emojien til venstre til noget mere positivt. Det skal nemlig vise et grinende ansigt, imens den anden skærer ansigt.

Og sidst, men ikke mindst…

…så er der en hel række lumre emojis, som ikke kun afbilleder grøntsager og frugt.

Nu kan du forhåbentlig navigere rundt i emoji-landskabet og undgå at sende dobbelttydige signaler.

Hvis du stadig er bange for at gå galt i byen og er i tvivl om betydningen af kere emojis, kan du finde forklaringer af alle på Emojipedia.

Back To Top
Search