Skip to content

Fagforeningsliv

Don’t ask what your fagforening can do for you

Men spørg hellere, hvad du kan gøre for din fagforening. Du kan nemlig være med til at sætte dit eget præg på, hvordan din fagforening skal være. Det kan du blandt andet gøre ved at blive medlem af en studenterorganisation. En organisation, hvor du som studerende kan blive en del af et fællesskab. Og hvor du bliver hørt, får kompetencer til arbejdslivet og kan gøre en forskel for dine medstuderende.

Tirsdag den 20. juni 2017 afholder Kommunikation og Sprog stiftende generalforsamling for en ny studenterorganisation på Aarhus Universitet.

Her er Line Nordhøj, der er projektkoordinator hos Kommunikation og Sprog, i gang med at stable et uformelt, fagligt fællesskab op for os studerende.

Til dagligt studerer Line indien- og sydasienstudier på Aarhus Universitet. Hun snakker hindi, men bare rolig, møderne foregår på dansk. For hende er det vigtigste ved sproget nemlig, at vi mennesker kan kommunikere med hinanden.

Kompetencer til den fagre nye verden

Som projektkoordinator har Line lagt mange kræfter i at få studenterorganisationen op at køre.

Hun vil gerne være med til at skabe bevidsthed omkring erhvervslivet efter sit studie

”Fagforening og bestyrelsesarbejde giver mening! Det skaber kompetencer, som man ikke bliver trænet i på universiteterne. Man får et forspring til den fagre nye verden, der møder en, når man engang er færdig,” fortæller hun.

Også Kommunikation og Sprogs formand, Per Lindegaard Hjort, er naturligvis fortaler for at engagere sig i sin fagforening, for som han siger:

”Du bliver ikke bare del af et fællesskab, du får også medbestemmelse for, hvad din fagforening skal arbejde for på dine og medlemmernes vegne som for eksempel at tilbyde kurser i SoMe, Photoshop, hvordan man skriver en fængende ansøgning, eller hvor meget ferie man har ret til på sin arbejdsplads”.

Eller du kan få hjælp til løn, præcis som Line fik hjælp.

Sproget som niche og som kommunikationsmiddel

Selvom Line er nyt medlem af Kommunikation og Sprog, er hun ikke sen til at forstå, hvor vigtig en fagforening er. Især en, der forstår ens verden.

”Jeg synes, at hele nærhedsaspektet ved Kommunikation og Sprog er virkelig tiltalende. Det er jo som sådan en ‘niche-branche’, men det er netop derfor, jeg benytter mig af KS og tilbuddene fordi KS netop forstår den verden, jeg skal ud og prøve kræfter med senere”.

Og det er netop derfor, at Line har lagt så mange kræfter i at få dette arrangement op at stå.

Det faglige program

Generalforsamlingen bliver en kombination af faglig hygge og oplysning om, hvad KS som fagforening tilbyder sine medlemmer.

Udover at byde på en bid mad og drikkevarer denne aften giver KS dig mulighed for at være med til at starte en studenterorganisation og blive valgt ind i bestyrelsen, hvor du kan være med til at bestemme, hvilke aktiviteter og arrangementer der skal udbydes til medlemmerne.

Casper fra Ølsnak kommer og byder på et sortiment af kvalitetsøl, som alle får mulighed for at smage. Du er også mere end velkommen, hvis du blot er nysgerrig på, hvad en fagforening egentlig kan.

Alle studerende er velkomne, så tag din studiekammerat under armen, og bliv en del af et fagligt fællesskab. Husk, det er gratis at være medlem af KS de første 6 måneder.

Herefter kan du være medlem for kun 37 kroner om måneden. Tilmeld dig arrangementet her, find arrangementet på Facebook her, og følg Lines uge op til den stiftende generalforsamling på Kommunikation og Sprogs Instagram her.

Hvis du er interesseret i at få stablet en studenterorganisation på benene i nærheden af dig, eller du ønsker flere informationer herom, er du velkommen til at kontakte Ask Lehrmann på: ale@kommunikationogsprog.dk.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search