Skip to content

Studieliv

Træk stikket med en hobby

Vi skal være dygtige studerende, vi skal have den rigtige kæreste, være noget for vores næste, og vi skal vide, hvor vores uddannelse tager os hen. Det kan skabe stress. Derfor er det tid til at få en hobby. En hobby giver faste rutiner, der skaber struktur i hverdagen, og frigiver samtidig endorfiner til både krop og psyke. Vi har fundet 5 hobbyer, hvor du kan trække stikket for en stund.

Min far er i zen og i balance, fordi han er numismatiker. Hans hobby er at samle på mønter og mobninger, når vi andre i familien driller ham med, at han er medlem af de skindødes klub. Tror man.

Fordi min far er lykkelig, når han kan sidde på sit kontor og nærstudere sine mønter i flere timer og efterfølgende skrive om deres historie.

Og når han er en del af det numismatiske fællesskab og er til møntauktioner, stråler han også.

Hobbyens effekt

Nu siger jeg ikke, at du skal gå all-in-nørd og være numismatiker, men forhåbentlig forstår du pointen; at hobbyen har den gavnlige effekt, at du har lyst til at fordybe dig i noget, at dit engagement kan give lykke, og det reducerer stress.

Fordelene er mange. Derfor har jeg fundet nogle hobbyer, der enten kan give dig lyst til at prøve netop dem eller lysten til at finde en anden fornøjelig pauseaktivitet.

En læseklub er en sikker vinder

Find andre litteraturinteresserede på dit institut eller blandt venner og venners venner, og start din egen læseklub. Det er en god måde at få læst de bøger, man gerne vil læse, men som man ikke helt får gjort.

Mangler du inspiration til bøger, du kan læse, har vi fem anbefalinger her.

Bliv frivillig og mentor

Hos Red Barnet Ungdom arbejder man blandt andet for børns ret til uddannelse, fritid og at blive anerkendt. Du kan blive en vigtig del af et barns barndom med aktiviteter som børneklubber, læringscafeer, rollemodelprojekter, feriekolonier og mobbeforebyggelse.

Du kan blive frivillig lektiehjælper hos Red Barnet ungdom og hjælpe de over 400 unge og børn, der har svært ved at læse, regne og skrive.

Vær bestyrelsesmedlem

I Aarhus har Kommunikation og Sprog netop stiftet en studenterorganisation. Det er et nichepræget fællesskab til det akademiske i os. Et sted, hvor vi selv kan være med til at sætte vores præg på vores fagforening. Og så er det sejt at kunne kalde sig ’bestyrelsesmedlem’.

Hvis du er interesseret i at få stablet en studenterorganisation på benene i nærheden af dig, eller du ønsker flere informationer herom, er du velkommen til at kontakte Ask Lehrmann på: ale@kommunikationogsprog.dk.

Frigiv sangstemmen

Det har længe været kendt, at det at synge udløser endorfiner i kroppen. Man bliver glad af at synge, også selvom det umiddelbart ikke lyder godt. Men øvelse gør jo mester, og hvorfor ikke blive mester i noget, der kan gøre en lykkeligere?

Der er masser af kor med gospelsang rundt omkring i landet. Jeg har fundet nogle i de større byer: Denne og denne finder du i Odense. København har City Gospel, Aarhus har denne, og Aalborgs Gospel Choir finder du lige her.

Den sjove sportsgren

Mit institut, Københavns Universitet, udbyder en masse sportsaktiviteter. Jeg er selv begyndt til håndbold efter 15 års ”pause”. Det er vanvittig sjovt, og jeg får brugt min krop og kobler af i hovedet. Og med faste træningstidspunkter får jeg en fast skemastruktur, der er god i min hverdag.

De udbyder både uden- og indendørs aktiviteter, holdsport, kampsport og alverdens danse. Se alle deres hold her. Tjek med dit eget institut, om de tilbyder samme form for kropslige aktiviteter. Normalt tilbyder de også studievenlige medlemspriser.

Afslutningsvis kommer to hurtige bud på en hobby, du kan give dig i kast med, når lysten trænger sig på. Nemlig rubrics cuben og yoyoen. Jeg spår dem et kæmpe comeback i den nære fremtid. God fornøjelse!

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search