skip to Main Content

Studieliv og fremtiden

Engagér dig i en studenterorganisation – det betaler sig

Organisationsarbejde giver studerende mange fordele: mulighed for medbestemmelse, personlig og faglig udvikling, at skabe noget og at møde nye mennesker med samme interesser. Vi giver dig 10 råd til, hvorfor og hvordan du skal være med i en studenterorganisation.

Kommunikation og Sprog fik i 2017 den nye studenterorganisation, KairoS i Aarhus. Nu er der flere studenterorganisationer på vej på universiteterne rundt om i landet. Studenterorganisationerne er et sted, hvor de studerende KS-medlemmer kan øve sig i bestyrelsesarbejdet, de kan lære i trygge rammer, og så er der plads til at lave det i bestyrelsen, der er sjovt.

I december var studenterorganisationen i Aarhus, KairoS, inviteret til ‘how to: organisationsarbejde’ med Leise Katrine Hein Voss fra KS’ afdeling for fag og karriere. Den aarhusianske organisation har eksisteret siden juni 2017. Efter at have slået rødder og fundet deres grundlæggende struktur i arbejdet, skulle de på dagen lære at udvikle sig som organisation i samarbejde med KS. For hvordan udvikler man sig personligt og fagligt, hvad er der ellers af forudsætninger for godt bestyrelsesarbejde, og hvad kan en studenterorganisation bidrage med?

Bestyrelsesarbejde taget seriøst

Alle har skullet forstå, hvad man som organisation kan gøre for sine medstuderende. Der er en fælles målsætning om, at man gerne vil bidrage med, hvad man selv føler, der mangler til de studerende derude. Derfor har KairoS allerede haft adskillige arrangementer som pub-quiz, ‘walk & talk’, foredrag med karrierefolk inden for vores branche og snart bliver et kommakursus på engelsk afholdt.

Attraktivt at være en del af

Organisationsarbejdet handler om at komme godt fra start, og samtidig sikre sig at det forbliver attraktivt at være en del af. At man hele tiden kan se meningen med, hvorfor man sagde ja til at begynde med. Leise Katrine Hein Voss, der er konsulent hos KS, har gennem sine mange år hos KS set, hvad der virker, og hvad der ikke virker inden for organisationsarbejde.

Diversitet og fleksibilitet

Motivationen og ens personlige grunde til at være med i arbejdet er ofte forskellige — og dermed er alles grunde til at være med lige vigtige. KairoS’ medlemmer har også forskellige grunde: “Det er sjovt at møde nye mennesker”, “det er fedt at bestemme”, “det er inspirerende at være med til at skabe noget” og “det ser godt ud på CV’et”, fortæller bestyrelsesmedlemmerne, da Leise beder dem om at fortælle, hvorfor de er med. Det er netop det, der er styrken; at der er diversitet og dynamik i gruppen, og at alle kan bidrage med hver deres kompetencer.

Nogle synes ikke, at møderne er det sjove, men at stå på en stand er virkelig fedt. Nogle ved, hvordan man stabler et arrangement på benene, mens andre ved, hvordan man pirrer folk på de sociale medier, så ens organisation og budskab bliver lyttet til.

Tag en anden hat på

“Organisationsarbejde giver en mulighed for at kaste sig over nogle sager og arbejdsopgaver, hvor man kan afprøve nye sider af sig selv og få nye kompetencer. På den måde kan man se, hvor meget andres arbejde betyder i en gruppe”, fortæller Leise Katrine Hein Voss. “Hvis du er den, der altid tager noter til referat, så prøv at tage en anden kasket på næste gang, og få en af dine såkaldte kollegaer til at tage din hat på”. Herunder får du flere af Leise Katrine Hein Voss’ guldkorn, til hvorfor og hvordan du skal give dig i kast med organisationsarbejde.

10 konkrete grunde til organisationsarbejde — hvorfor:
1. Medbestemmelse.
2. Politisk forståelse og gode samarbejdsevner.
3. Personlig udvikling.
4. Professionel udvikling.
5. Skabe noget.
6. Sætte noget på dagsordenen.
7. Erfaring til CV’et.
8. Sparring med nichefæller.
9. Udvide sit netværk.
10. Udfordring.

10 konkrete råd til organisationsarbejde – hvordan:
1. Forventningsafstem: Jo mere I kan se, hvad I gerne vil have ud af bestyrelsesarbejdet, og I ved, hvad andre vil have, jo bedre bliver forholdet og arbejdet.
2. Fortæl om din motivation.
3. Giv mulighed for, at alle kan afprøve nye roller og få nye kompetencer.
4. Giv plads til forskellighed.
5. Hav en klar rollefordeling (der ikke er for rigid).
6. Forny jer: Succes uden fornyelse duer ikke – når alting kører på skinner, falder man af på den.
7. Konkretiser jeres møder: hvor ofte, hvor længe, hvordan, hvor, skal I begynde med det sjove eller det alvorlige etc.
8. Sig til, hvis du ikke kan bidrage i en periode.
9. Sig fra, hvis du er uenig i noget.
10. Det er vigtigt, at alle føler et ejerskab af organisationen.

Leise Katrine Hein Voss anbefaler også, at man i organisationen og i bestyrelsen løbende tager det hele op igen.

Hold et møde med punkter, hvor I hver især fortæller: 
– hvad der motiverer jer? Hellere sig det højt, hvis motivationen ikke er der – man må også gerne sige ‘jeg ved ikke længere, hvad der motiverer mig’.
– hvad der er jeres kompetencer nu?
– hvad der er af udvikling for jer?
– hvad der er af udvikling i fællesskabet?
– hvad der er attraktivt bestyrelsesarbejde for jer?
– hvad er det gode møde? Hvis man går irriteret hjem fra et møde, så kan det være, det er en stopper. Der kan ske mange forskellige ting på et møde, og man skal huske hyggen og at lytte til hinanden. Herudover skal I finde balancen mellem effektivitet, hygge og sjov. Og snakke om, hvad der fungerer for netop jer. Flow og fremdrift mellem møderne: Kan man selv tage en beslutning? Eller skal alle have nikket ja? Hvor meget kan man løbe med bolden selv?

Hos Kommunikation og Sprog bliver studenterorganisationerne taget alvorligt med løbende støtte og sparring. Næste stiftende generalforsamling sker i Odense på SDU onsdag den 14. marts 2018 klokken 16.30–19.30. Læs mere her. Vi er også i gang med at oprette organisationer i Aalborg og København. Hold øje med nyhedsbrevet, hvis du har lyst til at være med, eller kontakt Kommunikation og Sprogs frivillighedskonsulent Natasha Jackowski.

Back To Top
×Close search
Search