Skip to content

Studie:

Atju-tid og eksamens-tid

Nu nærmer eksamensræset sig så småt de studerende. Samtidig begynder pollentallene at stige, og det er sgu lidt tungt, at det altid skal drille i sommereksamensperioden. Men kan man måske øve sig i at sætte pris på at skulle holde sig bag lås og slå for at undgå klø og nys og dermed lige naile lidt eksamenslæsning? Heldigvis er der også andre positive ting ved, at eksamensperioden ofte ligger i forsommeren. Her får du en lille plus-liste ved at læse til eksamen i forsommeren.

Artiklen er skrevet af KS-medlem Elisabeth Frimurer, kandidatstuderende i tværmedial kommunikation under film- og medievidenskab.
Vil du også, ligesom Elisabeth, have udgivet din tekst her på Studenterbrød? Læs, hvad du så skal gøre, her.

Det danske sommervejr …
… er ikke altid din bedste ven. Men vender du den om, kan regnvejrsdage være hyggelige læsedage: Du kan peppe din læsning op med en omgang rabarber-hjemmebag eller en kartoffelmad med nye kartofler (for Noora siger jo, at “kroppen din trenger potet”) — eller du kan bruge vejret som undskyldning for at droppe cykelturen til læsesalen og i stedet bygge en hule på stuegulvet.

Koldskål
Når du nu er i gang med læsehyggen, så nyd lige, at det eeeeendelig er lovligt at indtage citron sammen med andet end salt og tequila — nemlig som koldskål og med kammerjunkere. Og alle ved jo, at det er vigtigt at holde sig hydreret for, at (eksamens)hjernen kan fungere optimalt.

Dit yndlingsprogram stopper
Er du en af de få, der stadig ser flow-tv, og som også bruger det som overspringshandling fra læsningen, kan du nyde (eller ærgre dig over), at de fleste programmer går på sommerferie lige om lidt. Samtidig er der stadig hundrede år til næste sæson af Game of Thrones. Du har altså ingen undskyldning for ikke at få lavet den der fine begrebsoversigt, der er smart i din læsning.

Gåture — gør som Nike siger
Heldigvis har den danske forsommer budt på lidt solstrejf. Her skal du huske, at man godt må holde læsepauser og oplade hjernen lidt med en omgang D-vitamin. Det er faktisk vigtigt med lidt læsepauser. Det kunne eksempelvis være med en gåtur i solen.

Solstrejf og Instagram
Netop en gåtur i solen kunne være et godt bud på en omgang content på din Instagram-profil. For i eksamensperioder er ens liv sgu ikke altid lige Instagram-værdigt med nattøj og stabler af beskidte kaffekopper. Men skulle solen rent faktisk vise sig, så ud med dig — for hvad er forår uden en kirsebærtræ-selfie fra eksempelvis Bispebjerg Kirkegård?

Forhåbentlig har mit lille skriv givet dig lidt gå-på-mod til eksamenslæsningen forude. Rigtig meget held og lykke med terperiet!

Back To Top
Search