Skip to content

Sommer som studerende

SU- og CV-venlig sommer i Danmark

Brug din sommerferie på at pynte på dit CV ved at øve dig på kommunikationsbranchens helt store dille: at kunne lave videoer. Lær eller vedligehold et fremmedsprog med en ven, eller tag rundt til Danmarks mange kulturoplevelser. Alle vores forslag er rige på læring, oplevelser og kulturoplevelser som øhopning og bridgewalking – og alt til SU-venlige priser. Læs mere om vores sommerfund.

Har du ingen udenlandsferieplaner, så fortvivl ikke; Danmark byder på mange ting, og vi har indtil videre haft den flotteste sommer i mands minde. Brug ferien på sjove ting som at lære om videomediet, lære et fremmedsprog bedre at kende eller tage på kulturelle ture rundt om i Danmark.

Kommunikér det med video

Videoen er blevet udnævnt det vigtigste redskab for kommunikatører. Brug din sommerferie på at lære mediet bedre at kende. Det kan du gøre med for eksempel denne videoapp TextOnVideo, hvor du løbende kan tekste dine videoer. Eller læs her Kforums anbefalinger af videoapps, der passer til dine behov og din smartphone. Tip: Husk at skrive det på dit CV.

Vedligehold eller lær et fremmedsprog

Bliv bedre til et fremmedsprog, eller lær et helt nyt sprog med Swap Languages. Det blev startet af to unge århusianere, der var lidt kede af, at de efter endt udenlandsophold ikke kunne vedligeholde de sprog, de var begyndt at blive trygge ved. For det er, hvad sprog kræver; vedligeholdelse. På Swap Language kan du melde dig til og sætte kryds ved de sprog, du selv kan, og dem du gerne vil lære. Og så er det ellers bare med at kontakte de andre brugere og finde en makker, der passer til det, du søger. Opret en bruger her.

Webinar for mere læring

Denne liste over lærerige sommeraktiviteter ville ikke være det samme uden at nævne Kommunikation og Sprogs egne webinarer. Lige inden næste semester begynder, afholder KS webinarer, hvor du kan lære at sætte kommaer, redigere din tekst og læse korrektur.

Psst! Henover efteråret afholder KS webinarer i blandt andet InDesign, Google Analytics og Google AdWords. Hold øje med vores kalender her.

Kultur rundt i landet

Vi har fundet nogle dejlige oplevelser rundt om i landet. Tag eventuelt lige rundt om hjørnet, eller oplev nogle af de andre regioners natur- og kulturoplevelser.

Sjælland:
På Møn finder du det sjællandske svar på den spanske Camino: Camønoen. Du kan opleve Bogø Mølle eller Møns Museum på din tur, eller du kan vælge at vandre turen og nyde naturen og stilheden. Du kan også se nattehimlen og Mælkevejen tydeligst og smukkest her, fordi lysforureningen er minimal på Møn.

Hvis Spanien har det, har Sjælland det også. Du kan for eksempel også besøge Dyrehøj Vingaard, der er Danmarks største vingård. Det er tæt ved Kalundborg, og du kan få en almindelig rundvisning i vinmarkerne til 175 kr. Den tager en time, og du prøvesmager fem af gårdens vine. Eller du kan prøve en eksklusiv rundvisning til 350 kr., hvor du også får rundvisning i marken og i vineriet — her smager du på et stort udvalg af deres produkter. Læs mere lige her.

Jylland:
Udover byens festivaler som Spot og Jazz, kan du i Aarhus’ gader også finde kunst. Oplev for eksempel en hyldest til Ole Rømers opdagelse i 1675: Lys rejser med en bestemt hastighed. Aftenens solnedgang bliver projekteret over på Ringbroens betonkonstruktion — med et par timers forsinkelse. Kunstværket af Signe Klejs oplyser broen, der er ikonisk for Aarhus by.

I Nordjylland kan du tage til Løgstør Muslingefestival, hvilket er en god grund til at tage et besøg i det nordjyske. Det kan virke som noget pjat, hvis du ikke lige sidder med et gastronomisk bankende hjerte, men det er kultur og natur, når det er bedst. Løgstør Muslingefestival: 13. — 15. juli 2018.

Jeg er ret sikker på, at folk, der bor i Syddanmark, er udmærket klar over den store Ringriderfest i Sønderjylland. Så denne anbefaling er til de andre: Tag en tur til Sønderjylland, og oplev noget dansk kultur, og lyt til den dejlige dialekt. Det er allerede nu på fredag, at Sønderborg Garden åbner ballet med koncert ved Sønderborg Slot. Og så kan du ellers opleve heste, ryttere, rytteroptog, musikvogne og den prestigefyldte kamp om at blive ringriderkonge- eller dronning.

Fyn:
Er du filminteresseret, har Brandts Museum på Fyn stadig gang i deres udstilling om Lars von Trier. Den hedder ‘Det gode med det onde’, og hver torsdag mellem 17 og 21 er der gratis entré.

Fra den 20. til 22. juli 2018 kan du komme til Kirsebærfestival i Kerteminde. Fyn er åbenbart landets kirsebær-ø, og hvert år siden 2005 har den nordøstfynske by sat en weekend i juli af til at fejre kirsebærret og dens kultur. Der er kirsebærkage-konkurrence, kirsebær-langspyt og musik fra danske kunstnere. Læs mere om en festivalen for kirsebær her.

Kan du af gode økonomiske grunde ikke tage på øhop på Seychellerne, kan du tage på øhop i det sydfynske øhav. Hop rundt mellem nogle af Danmarks utroligt mange øer, og oplev den smukke natur. En billet til øhopning koster 200 kr. Du kan få din cykel med for 40 kr., og så kan du komme nemt rund og udforske de små øer. Klik her og læs mere.

Eller hvad med at prøve bridgewalking — ikke i Sydney — men på Lillebæltsbroen fra Fyn til Jylland. Det koster 285 kr. Du skal både være helt ok-modig og i helt ok-god form. Gangbroen på toppen er kun 49 cm bred, og du vil kunne mærke svage rystelser i broen, når toget kører over. Men du vil uden tvivl få en oplevelse for livet. Læs mere her.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search