Skip to content

Studieliv

Programmerne, der gør dit studieliv nemt

Fra referenceteknik til opdeling af pdf-filer. Der findes mange programmer ude i skyen, der kan hjælpe studerende med studietidens opgaver, der kan trække tænder ud. Og som kan hjælpe med at kontrollere overspringshandlinger, der nok i sidste ende er en af de største hemsko for en produktiv studietid.

Nu er studielivet for de fleste nok ved at være gået i gang igen efter ferien. Med studielivet følger opgaverne, eksamenerne og dermed også referencer, sprogfejl og gruppearbejde. Hvis det virker en smule uoverskueligt, så frygt ej! Her kommer en liste over programmer og apps, der kan gøre dit studie mere overskueligt.

Mendeley

Hvis du ikke allerede kender Mendeley, så er nu et godt tidspunkt at hente programmet. Mendeley samler dine referencer og PDF-filer, så du har navnet på forfatteren, navnet på værket eller bogen og sidetallene samlet et sted. Hvis I arbejder i en gruppe, kan I også samle referencerne her, så I undgår rod i litteraturlisten. Programmet kan nemlig kobles til Word, så du kan importere din litteraturliste inden aflevering. Slut med rodede litteraturlister og total forvirring i de sidste timer inden afleveringsfristen. Hent Medeley her.

Grammarly

Programmet Grammarly hjælper dig med at skrive korrekt på engelsk. Det kan fange dine sprog- og grammatikfejl, som Word ikke fanger i sin stavekontrol. Det kan også være, at du skriver på dansk, men skal skrive et abstract på engelsk — det kan Grammarly også hjælpe med. Der er en gratis version af programmet, som er helt fin, hvis du gerne vil fange fejl, og en købeversion, som kan bruges til at rette skrivestil og foreslå synonymer, så din skrivestil får et boost. Du kan finde dem begge to her.

Trello

Går det i kaos, når I skal lave gruppearbejde på jeres studie? Har I brug for hjælp til at holde styr på opgaverne, hvor langt I er og hvem, der tager sig af det ene eller det andet? Så er Trello noget for jer. Her kan I holde jer opdaterede på, hvem der har ansvaret for hvilke opgaver, og hvor langt personen er. Det kan være en stor hjælp til at holde hovedet koldt og løse en opgave ad gangen — og holde styr på, hvilke opgaver der er gået i stå eller skal have et ekstra push. Se selv her.

I love PDF

Hvis du ikke allerede kender IlovePDF.com, så er vi glade for at kunne introducere dig for redskabet, du har ventet på. Denne hjemmeside kan omdanne PDF-filer til Word-filer, sammensætte PDF-filer, lave dem til billeder og meget mere. Så skal du aldrig mere kæmpe med at konvertere et helt dokument, fordi du har glemt indholdsfortegnelsen eller opgive at rette et komma, når du lige har konverteret din aflevering til PDF. Selv tak!

Kontrollér dine overspringshandlinger

Overspringshandlingerne har det med at blokere for vores koncentration og derved gøre ethvert studie sværere. Her må vi nok alle erkende, at de sociale medier er en kæmpe tidsrøver, når vi egentlig burde studere. Men der findes faktisk nogle apps, der kan hjælpe dig til at få den selvkontrol, du ikke har. Her er en liste over apps, der kan blokere adgangen til sociale medier i et bestemt tidsrum:

1. Anti-Social: Hundredetusindevis af mennesker har købt denne app for at undgå overspringshandlinger. Du kan bruge programmet på både Mac og pc. Programmet låser din computers adgang til SoMe-sider i alt fra 15 minutter til 8 timer. Blokaden kan kun ophæves ved at genstarte din computer.

2. SelfControl: Med dette program til Mac og Linux kan du blokere din adgang til steder på nettet, der distraherer dig. Du sætter selv en tidsperiode og kan så ikke få adgang til de valgte sider, før tidsperioden er udløbet, heller ikke hvis du sletter programmet eller genstarter computeren. Bedst af alt — den er gratis.

3. Freedom: Ligesom de to ovenstående kan denne app afholde dig fra bestemte sider, uanset om du bruger Windows, Mac, IPad eller IPhone eller en kombination af forskellige enheder. Du undgår dermed at smutte på Facebook på telefonen, bare fordi computeren er blokeret, og du kan løbende tilføje flere sider, mens blokaden står på. Den er ikke gratis, men det er prøveperioden til gengæld.

4. StayFocusd: En udvidelse, du kan tilføje til Google Chrome. I modsætning til de andre nævnte apps tillader udvidelsen dig adgang til dine yndlingssider, men kun i en bestemt tidsperiode. Du kan dermed tillade dig selv en time på Twitter, men når tiden er gået, er du blokeret resten af dagen.

Så er spørgsmålet bare, om du så begynder at vaske tøj, støvsuge eller noget helt tredje for at undgå at læse. Det kan programmer på din computer og smarte apps nok ikke hjælpe dig med endnu.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search