skip to Main Content

Arbejdsmarked

En målrettet video-ansøgning blev vejen til det første job

Da Alexander Nuka Scheel som færdiguddannet skulle søge sit første job, blev en meget målrettet video-ansøgning det, der gjorde, at han skilte sig ud fra de andre ansøgere. Nu arbejder han med procesautomatisering og gør dagligt brug af de ting, der stadig er friske i erindringen fra hans studietid.

Alexander har en bachelor i kommunikation og digitale medier fra AAU og en kandidat i information studies fra samme universitet. Han blev færdig i juni 2018, og otte måneder efter startede han i sit nuværende job som fuldmægtig i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Hvordan og hvornår fik du dit nuværende job?
Jeg blev ansat her den 1. februar, efter hvad der føltes som en evighed som jobsøgende. Jobbet fandt jeg i KS Jobbank. Jeg fik jobbet, fordi jeg lavede en meget målrettet ansøgning, hvor jeg ringede ind for at høre om jobbet og tilpassede min ansøgning, CV og video-ansøgning på baggrund af denne telefonsamtale.

Hvad er dine primære arbejdsopgaver?
Mine primære arbejdsopgaver er at kortlægge arbejdsgange og processer, som sagsbehandlere typisk bruger lang tid på at løse manuelt. Ved at kortlægge disse arbejdsgange og processer ned til mindste detalje kan jeg aflevere procesdokumentationen til mine udviklerkollegaer. Herefter kan mine kollegaer udvikle en robot til at udføre nogle af sagsbehandlernes nemmeste og ofte kedeligste opgaver, som de ellers bruger meget tid på.

Hvordan kan du mærke, at dine kompetencer fra studiet er vigtige i din hverdag?
At kunne danne sig overblikket over, hvad der skaber værdi for de enkelte stakeholdere, samt hvordan dette kan realiseres. Forudsætningerne for at skabe sig dette overblik ligger forankret i en skarp og ærlig dialog med de relevante fagpersoner. At have lavet en del stakeholderanalyser hjælper i dette tilfælde. Fra min kandidat vil jeg sige, at det er en mere teknisk forståelse for, hvad der kan lade sig gøre.

Hvad har overrasket dig mest ved at komme ud på arbejdsmarkedet?
Det, der har overrasket mig mest, er, hvor dejligt det er at have fri, når jeg har fri. Nogle er gode til selv at administrere fritid og arbejde. Personligt har jeg fundet ud af, at jeg fungerer bedst med at have disse ting adskilt. Da jeg studerede, havde jeg altid dårlig samvittighed over noget, jeg ikke havde læst. Selv når jeg prøvede at give mig selv fritid, kunne jeg godt komme til at gruble over, hvad censor kunne finde på at spørge ind til, samt hvordan jeg ville svare. Det eneste negative er, at de lange sommerferier vist ikke er der længere.

Har du nogle gode råd til andre nyuddannede, som skal finde deres første job efter studietiden?
Mit bedste råd er at lave så målrettet en ansøgning som overhovedet muligt. Selvom det kan virke akavet at lave en video-ansøgning, mener jeg, at det er en af de bedste måder, man kan springe køen af ansøgere over på.

Er du lige ved at være nyuddannet? Meld dig ind i Facebook-gruppen KS-nyuddannede på vej, og hold dig opdateret på, hvad der sker for nyuddannede i Kommunikation og Sprog. Vi afholder jævnligt jobsøgningskurser, hvor du kan lære at målrette dig ansøgning og forhåbentligt finde dit første job uden problemer. Følg med i kalenderen her.

Back To Top
Search