Skip to content

Ferie

7 aktiviteter til din sommerferie

Nogle gange kan det være svært at vide, hvad man skal gøre med sin tid, når man endelig har fri. Er du i tvivl om, hvad du skal få din ferie til at gå med? Her får du syv ideer til aktiviteter, du kan give dig i kast med i ferien.

1. Læs en bog

I studielivet er der ofte en masse, der skal læses, og man kan godt tænke, at så skal ferien da i hvert fald ikke gå med det. Men det kan være skønt at læse en bog for sin egen fornøjelses skyld – hvad end du skal til udlandet eller bliver i Danmarks vekslende vejr. Så holder du også øjnene ved lige i ferien, og måske lærer du tilmed noget nyt. Er du i tvivl om, hvilken bog du skal i gang med? Vi skrev i sidste uge en artikel med boganbefalinger fra studentermedhjælperne her hos Kommunikation og Sprog, og ellers har biblioteket også et hav af anbefalinger.

2. Lyt til podcasts

Hvis du synes, det er for meget at skulle tage til biblioteket for at finde en bog, og hvis dine øjne stadig er udmattede efter eksamensræset, så kan podcasts være en god idé. Du kan høre dem på flyet, på stranden eller alle mulige andre steder, og der findes noget for en hver smag; hvad end du er til true crime, sprognørderi eller historiefortælling, kan du finde noget at lytte til. Det er det perferkte format til din ferie.

3. Hækl dig afslappet

Sommertid kan være hækletid. Eller en anden hobby, som du ikke har tid til i hverdagen. Du kan lære de fleste ting om hæklekunsten på YouTube, og ellers findes der bøger på biblioteket, der kan guide dig. Det kan være, du vil starte helt hardcore ud med at hækle små dyr, men ellers kan karkluden være et godt sted at starte. Nogle mener ligefrem, at det kan have en afstressende effekt at hækle, og så kan det gøres i solen.

4. Tag på museum

Hvis vejret ikke bliver godt i den tid, du har ferie, kan det være en idé at tjekke din bys museer ud. De fleste museer kan nogle dage besøges gratis, og ellers kan du undersøge, om de har studierabat. Du kan måske invitere en ven med eller bare gå og nyde stilheden med dig selv.

5. Kom ud i naturen

Naturen er der altid, og det kan være så fantastisk at komme ud og gå en tur i det fri. Danmark byder på utallige shelters, hvor du kan overnatte gratis, få vand og lave bål. Du kan få et overblik over shelters på app’en Shelter. Hvis du ikke er til den helt store tur med overnatning i det fri, kan du tage en kortere tur på cykel eller gåben, smøre en madpakke og finde et hyggeligt sted at spise den.

6. Læg et budget

Har du ikke overblik over din økonomi? Brug en dag i ferien (eller bare et par timer) på at lægge et budget, så du i næste semester kan spare op. Fik du læst vores artikel om at lave et budget? Ellers kan du finde den her. Det er tit i ferier, der er tid til at gennemgå udgifter og finde ud af, hvor pengene bliver af. Hvis du får rykket rundt på dine udgifter og måske fundet ud af at spare lidt hist og her, kan der blive penge til den ekstra Aperol.

7. Søg studiejobbet

Mangler du erfaring – og kunne du tænke dig at have lidt mere økonomisk frihed? Så kan du bruge sommerferien på at få lavet et stærkt CV. Du kan tilmelde dig KS Job, vores jobbank med udvalgte job til dig, der læser kommunikation, sprog eller marketing. Her får du løbende job sendt direkte på mail. Det kan også være en god idé at tænke lidt over, hvilke job du er interesseret i. Det er der tid til at spekulere over i ferien.

Hvad end du giver dig i kast med, så ønsker Kommunikation og Sprog dig en rigtig dejlig ferie!

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search