skip to Main Content

Anbefalinger

Mangler du en god podcast?

Solen skinner, du har ferie, og der er kun én ting at gøre: Lav dig en iskaffe, smid fødderne op og tænd for en god podcast. Her får du en samling danske podcasts, der handler om alt fra drømme og filosofi til mord og kongerækken.

Drømmespil

En surrealistisk podcast, der tager dig med ind i andre menneskers sovende hoveder. Fortælleren er drømmeren selv, der detaljeret beskriver sin drøm, mens original musik og lyddesign spiller. Lytteren føler hurtigt, at drømmen er deres egen. Drømmespil er produceret af studerende for Uniradioen.

Jeg lever med døden

En dag på en kirkegård oplever en mor det værst tænkelige, da hun mister sin toårige søn. For at bearbejde den efterfølgende sorg skriver hun dagbog, som hun senere lægger op som blog på nettet. Hendes historie er nu blevet fortalt som podcast, og den er ubærligt sørgelig og smuk og kan lære os om det at miste nogen, vi elsker. Det kan stærkt anbefales at læse bloggen, før du lytter til podcasten.

Det ekstraordinære

Forfatter Sigurd Harthorn Plaetner interviewer mennesker med ekstraordinære historier, og det resulterer i en tryllebindende podcast-serie. I et afsnit møder lytteren et meget gammelt ægtepar, der bor i en tidslomme, og i et andet fortælles historien om en dreng, der som 12-årig trænede vilde falke i Yemens bjerge og senere flyttede til en grotte på en af verdens mest isolerede øer.

Kongerækken

Har du styr på danmarkshistorien? Hvis du kunne tænke dig at få den opfrisket, så lyt til Hans Erik Havsteen og Anders Olling, der med afsæt i landets regenter fortæller Danmarks historie fra Gorm den Gamle og Harald Blåtand til Irakkrigen.

Mørkeland

Hvis du kan lide følelsen af nakkehårene, der rejser sig, når der bliver fortalt uhyggelige historier rundt om lejrbålet, og du elsker Serial og Rejseholdet, så er Mørkeland en podcast for dig. Veninderne Camilla og Kristine fortæller i hvert afsnit om to mordsager fra det virkelige liv, og de fleste bliver nok overraskede over, hvor mange seriemordere vi igennem tiden har haft i lille, idylliske Danmark. Og endnu mere overraskede over, hvor mange der aldrig er blevet anholdt.

1024syv nats eventyr

En sultan, der er mere end sædvanligt mistroisk over for kvinder, gifter sig hver dag med en ny kvinde, som han lader henrette efter bryllupsnatten. Det står på, indtil sultanen gifter sig med den kløgtige Scheherazade, som hver aften fortæller sultanen en fantastisk historie, så han må vente endnu en nat med at lade hende slå ihjel, hvis han vil høre, hvordan historien ender. Det er rammehistorien for ’1001 Nats Eventyr’, som journalist Karsten Pharao læser højt af hjemme fra sin lænestol, og som er både hyggelig og fortryllende at lytte til.

Filosofikum

Demokrati, kærlighed, individualitet, nationalstaten, seksualitet og andre eksistentielle emner diskuteres fra forskellige filosofiske vinkler i denne tankevækkende podcast. Udover at fascinere, som filosofiens store spørgsmål jo gør, kan denne podcast gøre dig endnu skarpere på videnskabsteori.

Et langsomt mord

For 27 år siden blev Adrian Adler Petersens far fundet brutalt myrdet i en vaskekælder i Svendborg. Morderen blev aldrig anholdt. Adrian har sat sig for at finde svar på nogle af alle de spørgsmål, hans fars død efterladte sig, og over seks afsnit følger lytteren hans søgen. ’Et langsomt mord’ har med rette modtaget Podcastprisen 2019 for Årets Fortælling.

Hvis du kunne tænke dig at holde dig opdateret på dit fag i løbet af sommeren, har du her en guide med syv podcasts, der gør dig klogere på kommunikation, medier og marketing. Og så er der ikke andet tilbage end at trykke afspil. God lyttelyst og god sommer!

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search