skip to Main Content

Studieliv

Når cyklen bliver stjålet, eller der er vandskade i lejligheden:
Er du ordentligt forsikret?

Har du den rigtige forsikring for dig? Læs med og få svaret, når Tina Rømer Olsen fra Medlemsbutikken hos Tryg giver gode råd om forsikringer til studerende.

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke forsikringer du skal have, og hvilke der kan betale sig. Som studerende er det også rart at vide, at man ikke betaler for meget for at være ordentligt dækket.

Tina Rømer Olsen taler hver dag med medlemmer af Kommunikation og Sprog om deres forsikringer. Vi har samlet hendes bedste råd om forsikringer.

Ansvarsforsikringen er en god idé

Det er altid en rigtig god idé at have end indboforsikring, som også indeholder en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker ulykker, hvor du har forårsaget skade på andre mennesker eller andre menneskers ting, og hvor du derfor skal betale erstatning. Tina Rømer Olsen uddyber:

“Med en ansvarsforsikring sikrer du, at du ikke kommer til at betale et kæmpe beløb, hvis du for eksempel kommer til at køre nogen ned eller lignende”.

Du kan selv bestemme, om du vil have det, man kalder en selvrisiko på dine forsikringer. Selvrisikoen er det beløb, du selv betaler. Det kan være, du selv betaler de første 1000 kroner, og at forsikringen så betaler resten. Grunden til, at nogle vælger at have en selvrisiko er, at deres forsikringer bliver billigere, jo højere selvrisikoen er.

Ulykkesforsikring og indboforsikring

Hos Tryg anbefaler de, at du som studerende tegner både en indboforsikring og en ulykkesforsikring. Indboforsikringen dækker, hvis dit hus brænder, eller hvis der er vandskade i kælderen. Den dækker også, hvis du har tyveri, eller hvis dine ting på en anden måde bliver beskadiget eller stjålet. Din indboforsikring kan dække både dig og op til to samboer – hvad end det er venner eller en kæreste. Til spørgsmålet om, hvad der sker, hvis din cykel bliver stjålet, svarer Tina Rømer Olsen:

“Cykler er omfattet af indboforsikringen for 13.359 i nypris per cykel, hvilket vil sige, at du kan få op til det beløb til en ny cykel ”.

Det betyder, at hvis din cykel har kostet 13.000 kroner fra ny, så kan du få det beløb, hvis den bliver stjålet. Her skal du dog være opmærksom på, at tingenes værdi falder hvert år, så hvis din cykel er gammel, kan det være, du ikke får ligeså meget for den.

Du skal igen være opmærksom på selvrisikoen, for hvis din cykel har kostet 1000 kroner, og din selvrisiko også er på 1000 kroner, så får du ikke noget tilbage fra forsikringen, hvis den bliver stjålet. Læs mere om indboforsikringer for studerende her.

En ulykkesforsikring dækker, hvis du eksempelvis bliver kørt ned, falder og slår dig – altså hvis du er med i en ulykke på den ene eller anden måde. Læs mere om ulykkesforsikring for studerende her.

Årsrejseforsikring

Tina Rømer Olsen anbefaler, at du tegner en årsrejseforsikring, hvis du skal rejse i løbet af året.

“En årsrejseforsikring er en god ting af have, da den omfatter sygehus, hjemtransport, læge og tandlæge under rejsen”, siger hun.

Årsrejseforsikringen dækker de første 60 dage. Hvis du skal på ferie- eller studietur i længere tid, kan du tilvælge en tillægsforsikring til årsrejseforsikringen, som kan dække dig op til et halvt år i udlandet. Medlemsbutikken vil gerne være behjælpelig med et tilbud.  

Tillæg

Standardindboforsikringen hos Tryg dækker ikke pludselig og elektronikskadeDækningerne kan tilføjes som tillæg til indboforsikringen.  

Elektronikskade-tillægget dækker eksempelvis, hvis du taber din telefon i toilettet eller får kaffe i computeren, og pludseligskade omfatter briller som falder ud af lommen og går i stykker, eller hvis din glasrude i lejligheden går i stykker.  Her er der en fast selvrisiko for begge tillægsforsikringer på 1113 kroner (indeks 2019). Så har du elektronik, der er mere værd end selvrisikoen, kan det være en god idé at overveje en elektronikforsikring.  

Du kan læse mere om Trygs forsikringer her, og du er også altid velkommen til at ringe til Trygs medlemsbutik – hvis du allerede har forsikringer der eller har spørgsmål til priser, tillæg eller andre ting.  

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search