skip to Main Content

Arbejdsmarked

Bliv en haj til LinkedIn og land det fede job

Med få justeringer kan du optimere din profil på LinkedIn og gøre den mere iøjnefaldende for fremtidige arbejdsgivere og personer i dit netværk.

Billedet

Vælg et billede, der virker professionelt, men hvor du også ser imødekommende ud. Helst et billede i god kvalitet, hvor du smiler (men ikke fordi du er på vej i byen). Måske kender du en med et godt kamera, som kan tage nogle billeder af dig. Du kan også vælge et baggrundsbillede, der passer til det, du gerne vil udstråle.

Overskriften

Her har du 120 tegn til at fortælle noget om dig selv. Det er det første, besøgende ser og også det, der kommer op, hvis man finder din profil i en søgning. Det er derfor en god idé at skrive nogle udvalgte ord, der beskriver præcis, hvem du er. Mange bruger |-tegnet til at adskille de forskellige beskrivelser. Prøv at skrive nogle nøgleord, som du forestiller dig, potentielle arbejdsgivere kunne finde på at søge efter og som samtidig rammer lige det, du er god til.

Resuméet

Resumeteksten er din mulighed for at fortælle lidt om dig selv og de arbejdsopgaver, du gerne vil have. Her er det en god idé at skrive ’jeg’, så teksten får et personligt præg. De første sætninger er essentielle og skal gerne beskrive kort og præcist, hvilken erfaring du har. Du kan også fokusere på den værdi, du kan skabe i en virksomhed. Her kan du tage udgangspunkt i de kompetencer, du har tilegnet dig på din uddannelse eller gennem praktikophold.
Erfaring & uddannelse
Under disse to punkter kan du tilføje dine erfaringer og din uddannelse, som du ville gøre i et almindeligt cv. Det er en god idé at nævne kort, hvad de forskellige arbejdspladser har lært dig – du kan eventuelt opstille en liste med arbejdsopgaver og kompetencer. Det samme gælder for dine uddannelser og eventuelle praktikophold.

Tilføj eksempler

Hvis du har skrevet noget, opsat en hjemmeside eller lavet nogle gode opslag på sociale medier i et af dine job, kan du tilføje dem med et billede og et link, så de besøgende på din profil kan se eksempler på dine kompetencer. Det kan også være noget, du har lavet på studiet, du er ekstra stolt af, eller som viser, hvad du kan på en særlig måde.

Tilføj et andet sprog

Hvis du også søger job i udlandet eller i internationale virksomheder, kan det være en god idé at tilføje en engelsk (eller spansk, italiensk eller russisk) profil. Det gør du ved at trykke ’Tilføj profilsektion’ og vælge ’Tilføj profil på et andet sprog’ under ’Understøttede sprog’. Det kræver bare, at du opdaterer begge profiler, når du laver ændringer, men det kan gøre det lettere at blive fundet.

Tilføj kompetencer

Du kan tilføje kompetencer til din profil. Måske har du været på kursus eller har erfaring med at tage billeder, lave videoer eller andet. Her kan dine medstuderende eller dine kollegaer gå ind og verificere, at du har de kompetencer. Og du kan gøre det samme med dem. Det kan godt lyde lidt voldsomt at kalde sine venner fra studiet en del af sit netværk, når man skal til at tænke professionelt, men det er de jo faktisk. Derfor skal I ikke være bange for at hjælpe hinanden – for eksempel ved at verificere hinandens kompetencer.

Tilføj anbefalinger og referencer

Ligesom du kan tilføje eksempler på dine kompetencer, kan du også tilføje anbefalinger, du har fået på dine tidligere job. Så husk altid at spørge din chef om en anbefaling, før du stopper – også selvom du ikke bruger LinkedIn.
Så er det bare om at komme i gang. Og husk nu, at alting ikke sker på én gang; det er helt normalt ikke at have noget at tilføje til sin profil, mens man er studerende. Du kan starte med et billede og så tilføje løbende, så du har det hele samlet et sted, den dag du skal til at søge job, studiejob eller praktik.

Anja Skov Marcussen

Studerer journalistik og kultur- og sprogmødestudier på Roskilde Universitet.

Back To Top
×Close search
Search