Skip to content

Guide til kandidatvalg

Kandidatuddannelser for dig, der studerer inden for kommunikation, sprog og marketing 

Den 1. marts er der ansøgningsfrist til kandidatuddannelserne. Du er ikke nødsaget til at tage den naturlige overgang fra din bachelor til din kandidat. Landets universiteter byder på kandidatuddannelser, som er åbne for studerende uden retskrav. Det kunne for eksempel være en kandidat i web-kommunikation, interkulturelle markedsstudier eller digitalt liv.

Den naturlige overgang fra bachelor til kandidat kan for dig lige så vel være fra en sproglig bachelor til en it-relevant kandidat. Det har naturligvis sine fordele, hvis du tager en kandidatuddannelse, du har retskrav på. 

Men her du får alligevel lidt inspiration til nogle spændende kandidatuddannelser for dig, der interesserer dig for kommunikation, sprog og marketing – også selvom de måske ikke ligger lige til højrebenet.  

Hvis du har en sproglig bachelor og vil noget mere over i marketingverdenen

I hovedstaden er Copenhagen Business School og Københavns Universitet gået sammen om at udbyde kandidaten interkulturelle markedsstudier 

Her kommer du til at arbejde med marketingprocesser fra et interkulturelt perspektiv, så den er oplagt, hvis du vil kombinere din bachelor i et af verdens sprog og kulturer med marketing.

Hvis du vil noget med it

I Kolding udbyder Syddansk Universitet en kandidatuddannelse i web-kommunikation. Her får du viden om det åbne net og alle dets muligheder for mennesker, virksomheder og organisationer. Du opnår kompetencer, der bygger bro mellem teknologi og bruger og mellem web og kommunikation. 

På Aarhus Universitet kan du tage en kandidatuddannelse i informationsvidenskab på linjen digitalt liv. Den handler om, hvordan sociale medier påvirker os, hvordan digitale teknologier begrænser eller frigør sociale praksisser, fællesskaber, organisationer og arbejdspladser 

På København Universitet kan du tage en kandidat i informationsvidenskab og kulturformidling. Det er en uddannelse, som fokuserer på interaktionen mellem mennesker, it, information og kultur. 

Hvis du har kommunikations-delen på plads

På Københavns Universitet kan du søge ind på en kandidatuddannelse i Cognition & Communication. Her kombineres indsigter om menneskers adfærd fra den kognitive psykologi med kommunikation. Den peger ind i arbejdet med adfærdsdesign og nudging. 

På Copenhagen Business School kan du tage en kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation. Her kommer du til at beskæftige dig med kommunikation i et organisatorisk og forretningsmæssigt perspektiv.

 

Hvis du vil forstå den komplekse verden, vi lever i

De hurtige ændringer i vores kultur i dagens samfund er komplekse at forstå. Det hjælper forskellige kandidatuddannelser med.  

På Aalborg Universitet udbydes kandidatuddannelsen Culture, Communication and Globalization, hvor de komplekse virkelighedsproblemer er noget, som du som studerende undersøger og forsøger at finde videnskabelige svar på. 

Læs for eksempel om et speciale om forholdet mellem publikum og influencere fra denne uddannelse her.

På Københavns Universitet kan en kandidat i moderne kultur og kulturformidling give dig viden og forståelse for den komplekse verden. Samtidig bliver du trænet i at analysere kritisk på de hurtige udviklinger, som teknologien bringer med sig. 

Kultur- og sprogmødestudier med kommunikation på Roskilde Universitet er også værd at tage et kig på. Her lærer du om kultur som begreb og kulturel praksis i Danmark og resten af verden. Du opnår viden om, hvordan man løser kommunikations- og formidlingsopgaver i flersprogede og flerkulturelle kontekster. Du får viden om vilkår og kontekst for strategisk kommunikation i og fra institutioner, virksomheder og organisationer. 

Hvis du ønsker at gå i marketing-sporet

Hvis du er inde i det erhvervsøkonomiske stof, tilbyder Aalborg Universitet en kandidatuddannelse i marketing.  Læs om, hvordan det er at studere marketing her.

På Syddansk Universitet i Odense kan du studere Brand Management and Marketing Communication. Det giver dig kvalifikationer til at arbejde som blandt andet Brand Manager, Marketing Manager, konsulent inden for marketing eller kommunikation eller Social Media Manager.  

Hvis du vil noget med journalistik

Med en kandidat i journalistik styrker du blandt andet dine analytiske evner, og du kan bruge kandidaten til at arbejde som kommunikationsmedarbejder, medierådgiver eller have en pressefunktion i virksomheder og organisationer. 

En kandidat i journalistik kan du tage på både Aarhus Universitet og på Syddansk Universitet i Odense.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search