Skip to content

Anbefalinger

Hjælp – jeg keder mig! Hyggelige karantæne-aktiviteter

Du er færdig med hjemme-uni, de virtuelle forelæsninger og arbejde, og det kan nu være rart at få tankerne væk fra det praktiske. Vi har samlet nogle hyggelige og sjove ideer til, hvad du kan lave i karantænetiden.

Fællesfilm

Bloggeren Cathrine Widunok Wichmand, bedre kendt som rockpaperdresses lavede et online pyjamasparty gennem hashtaggene #sammenalene og #rockpaperpyparty. Du kan gøre det samme med dine venner. Aftal, hvilken film I skal se, og start den på præcis samme tidspunkt.

Når filmen er færdig, kan I starte en gruppevideosamtale og dele jeres tanker om filmen. OBS: Husk lækre snacks!

Filmfestivalen CPH:DOX har valgt at sende dokumentarfilm online, nu hvor den fysiske festival ikke er mulig. Bliv en del af festivallens virtuelle biograf. Find det fulde program her, hvor du også kan købe billetter. Festivalen løber frem til den 29. marts.

Virtuel spilleaften

Find Hint, Bezzerwizzer, Tegn og Gæt, Trivial Pursuit eller en af de andre klassikere frem. Start en videosamtale med dine venner og sæt så gang i spillet.

Taberen kan eventuelt give en kaffe, når det er muligt for jer at mødes igen. Så har I også lidt at se frem til, som kan gøre ventetiden mindre irriterende.

Lyt til podcasts

Har du brug for en pause fra computerskærmen, kan du tage hørebøfferne på og velfortjent lægge dig i din seng og lytte til en podcast.

Du kan eksempelvis lytte til Brinkmanns Briks på P1, hvor professor i psykologi Svend Brinkman undersøger, hvorfor vi mennesker gør, som vi gør.

Eller til Scandinavian Star – kampen for at få et svar af Politiken, der handler om den uopklarede brandsag på færgen Scandinavian Star i 1990, hvor 159 mennesker mistede livet. I denne podcast fortæller både overlevende og pårørende, hvordan ulykken har påvirket dem.

Hvis du er historisk interesseret, kan du lytte til Den sidste modstandsmand, der er produceret for DR. Podcasten tager dig tilbage til 1940, og skildrer Knud Christensens liv som modstandsmand. Historien er fortalt af Knud Christensens barnebarn.

Du kan få inspiration til flere danske podcasts her, og hvis du gerne vil lytte dig til mere viden om marketing og kommunikation, har Kommagasinet listet syv podcasts her.

Læsning

Har du tid til at læse andet end dit pensum, anbefaler vi, at du læser Kommagasinet. Det seneste nummer ligger i din postkasse, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog. Der kan du blandt andet læse artiklen, der diskuterer, om der stadig findes flow-tv, aviser og magasiner om 20 år og hvordan kvinder 50+ udgør en overset, men yderst købestærk målgruppe.

Ellers giver studentermedhjælperne i Kommunikation og Sprog deres anbefalinger af litteratur i denne artikel.

Vi anbefaler naturligvis også, at du dykker ned i artiklerne på Studenterbrød og Kommagasinet, hvor du også kan lytte til dem. Der er både noget for de sprog-, kommunikations- og marketinginteresserede.

Har en bachelor i kommunikation og digitale medier og læser en kandidat i kommunikation på Aalborg Universitet i København.

Back To Top
Search