Skip to content

Studieliv

Hjælpepakke til de nyuddannede under corona

Kommunikation og Sprog opfordrer i fællesskab med Akademikerne om hjælp fra politisk side til de kommende 81.000 dimittender.

De næste måneder står 81.000 studerende til at dimittere midt i en historisk krise, både på et sundhedsmæssigt plan, men også et økonomisk. Den økonomiske krise rammer de nyuddannede hårdt, da alt peger på, at ungdomsledigheden kommer til at stige markant den næste tid, skriver Akademikerne, som er en paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark.

”Vi er på toppen af krisen, når dimittenderne bliver færdige. Når virksomhederne allerede har sendt medarbejdere hjem og har en faldende omsætning, kan det være svært at se ind i nye ansættelser,” fortæller formand for Kommunikation og Sprog, Per Lindegaard Hjorth.

Han understreger vigtigheden af at holde hånden under de nyuddannede:

”De nyuddannede er altid særligt udsatte, og coronakrisen gør det endnu værre. De nyuddannede skal ligesom alle andre ledige have hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet, så de kompetencer, de har erhvervet på uddannelsen, ikke går tabt. Det er en usædvanlig tid, og derfor skal vi også finde usædvanlige løsninger”.

Kommunikation og Sprog opfordrer i fællesskab med Akademikerne og de øvrige arbejdsmarkedsparter beskæftigelsesministeren, erhvervsministeren og uddannelses- og forskningsministeren til en treparts-forhandling. Den forhandling skal give konkrete bud på, hvordan vi undgår, at coronakrisen udvikler sig til en arbejdsløshedskrise.

”Vi ved ikke, hvordan en sådan hjælpepakke kommer til at se ud endnu, men et initiativ kunne være, at virksomhederne bliver belønnede, hvis de ansætter nyuddannede. Man kunne også hjælpe ved at lempe reglerne for dagpenge, så man for eksempel kunne få supplerende dagpenge i en længere periode,” siger Per Lindegaard Hjorth

Ifølge Akademikerne håber formanden, at det kan sættes i gang så hurtigt som muligt, så fagbevægelsen, regeringen og erhvervslivet kan give kvalificerede bud på en hjælpepakke.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search