Skip to content

Studiejob

Et eventyrligt studiejob

Ida Emilie Nielsen søgte nye udfordringer, og det resulterede i et eventyrligt studiejob. Her foregår frokostpausen ikke på samme måde som de fleste andre steder. Når det er tid til at forny energien, er en tur i den gamle rutsjebane nemlig ikke unormalt.

Ida er i gang med at færdiggøre sin bachelor i kommunikation og digitale medier ved Aalborg Universitet i København. Hun startede som studentermedhjælper i Tivoli Marketing i sommeren 2019, og vi har lavet et interview til Studenterbrød, hvor hun fortæller om jobbet.

Interviewet er lavet før corona blev en del af vores hverdag, men vi har fulgt op på Idas situation, og sidst i artiklen svarer hun på, hvilken betydning det har haft for hende.

Hvilke arbejdsopgaver har du?

Mine arbejdsopgaver spænder bredt, men mange af dem indebærer webarbejde – eksempelvis bygger jeg sæsonsider op. Tivoli er en stor organisation, som ikke kun kan kendetegnes som en forlystelsespark. Vi afholder forskellige arrangementer som Fredagsrock, musicals og ballet, og så er det et sted, som de fleste har et forhold eller en holdning til.

Jeg arbejder sammen med et stort digitalt team, men jeg har også mine egne opgaver. Jeg har for eksempel stået for at udgive den seneste årsberetning, som handler om hele Tivoli i 2019. Og her er en fun fact: 2019 var Tivolis bedste år nogensinde. For tiden er jeg i gang med at lave en ny hjemmeside til Tivoli Balletskole og opbygge et spil til Fredagsrock-lanceringen, men mine arbejdsopgaver afhænger også af, hvilken sæson, der er den næste.

Hvordan afhænger det af sæsonen?

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Tivoli hvert år afholder årstidsbestemte arrangementer. Især halloween er blevet populært, hvor (u)hyggelige forlystelser præger haven.

I Tivoli arbejder vi nemlig efter sæsoner, og jeg synes, at det er med til at gøre mit studiejob varieret. Jeg laver ikke de samme opgaver hver uge, og det synes jeg, er det fede ved jobbet. Og det er netop denne afveksling i opgaver, der har gjort mig bevidst om, at jeg også i fremtiden ser mig selv arbejde et sted, hvor opgaverne er varierende.

Hvad betyder den eventyrlige del i arbejdet?

Det er ikke kun udsigten til haven, der er eventyrlig, også sproget skal tilpasses denne stemning, og det var noget, jeg skulle vænne mig til. Jeg skal nu tænke i ord som vintermagi, vinterparadis og fantasifulde forestillinger.

Hvilke kompetencer har du fået fra jobbet?

Jeg har selvfølgelig opnået erfaring inden for marketing, men en vigtig del er også, at jeg har lært at begå mig på en stor arbejdsplads.

Når der er mange afdelinger, er der mange arbejdsopgaver, som skal koordineres, og det betyder, at jeg snakker med mange forskellige kollegaer.

Har du nogle råd til studerende, der søger studiejob?

Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke lader sig slå ud, når man læser et jobopslag. Det kan godt være, at virksomheden skriver otte ting, du som jobsøgende skal kunne. Og måske kan du kun to ud af de otte ting, men søg alligevel.

Der vil sikkert aldrig være et jobopslag, der passer 100 procent, og jeg tror også, at man i mange tilfælde kan vinde på sin personlighed.

Hvad har corona haft af betydning for dit arbejde?

Generelt har corona haft en kæmpe betydning for Tivoli. Åbningsdagen er allerede udskudt med over en måned, og alt Fredagsrock er aflyst frem til slutningen af august. Derfor er appen også sat på pause for nu.

Rigtig mange i Tivoli er hjemsendt på lønkompensation. Det gælder også for mig. Jeg starter dog snart op igen, men mine opgaver vil nok ændre sig og handle meget om corona og kommunikation om, hvordan Tivoli forholder sig til virussen.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search