skip to Main Content

Tips og tricks

Sådan forbereder du dig på din virtuelle eksamen

En eksamen kan i sig selv være nervepirrende, og når formatet bliver ændret, gør det ikke situationen nemmere. Få gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig og kommer igennem din virtuelle eksamen.

Vær sikker på, at teknikken virker

Din uddannelsesinstitution har formentlig informeret dig om, hvilket program din eksamen skal afholdes i. Sæt dig derfor godt ind i systemet, så du kender det og ved, hvilke symboler, der betyder hvad.

Afprøv dit udstyr, så du ved, at din computer, dit webcam, din mikrofon og internet virker optimalt. Det ville være ærgerligt at skulle stoppe eller holde pause midt i dit eksamensoplæg, fordi teknikken udfordrer. Det hjælper heller ikke på din nervøsitet. Hvis du oplever udfordringer med eksamensangst eller -nervøsitet, kan du her få nogle gode råd.

Se dit rum som et eksamenslokale

Din eksamen er en formel og seriøs dialog. Hvis du bor sammen med andre, kan du aftale med dem, at de ikke afbryder dig og eventuelt også, at du er den eneste på internetforbindelsen under din eksamen. Du skal se det som en normal eksamen, hvor en tilfældig person heller ikke kommer ind i eksamenslokalet.

Hvis du sidder med ansigtet ud til et vindue, kan det være en god idé, at du har øvet dig i ikke at blive distraheret af forbipasserende. Du kan heller ikke forberede dig på, om underboens baby græder i en time, eller om du får en ny nabo, der larmer i opgangen. Det kan derfor være en fordel for dig at bruge høretelefoner.

Ny form for interaktion

Normalt bruger vi vores kropssprog til at udtrykke os, men det kan være svært ved den virtuelle eksamen. Overvej derfor, hvordan din fremtoning er. Ret eksempelvis ryggen, tal tydeligt, og undgå at krydse dine arme foran kroppen, så du virker uinteresseret.

Til den virtuelle eksamen kan det også være en udfordring at se, hvem der skal tage den næste taletur. Hvis din eksamen skal foregå i en gruppe, kan I forberede jer ved at holde et virtuelt møde. Her kan I øve jer på at se, hvem der gerne vil tage ordet.

Øv dig med en medstuderende 

Som til enhver anden eksamen, er det godt at være forberedt. Aftal gerne en tid med en medstuderende for at afprøve formatet. Hvis du skal starte din eksamen med et oplæg, kan du teste det og få vedkommende til at kommentere på det.

Personen kan også kommentere på teknikken, din fremtoning, hvordan du sad i forhold til kameraet og stemmeleje. En test kan være guld værd. Tag imod feedbacken, så du er forberedt bedst muligt.

Vi på Studenterbrød ønsker dig held og lykke med din virtuelle eksamen.

Har en bachelor i kommunikation og digitale medier og læser en kandidat i kommunikation på Aalborg Universitet i København.

Back To Top
Search