skip to Main Content

Anbefalinger

Når sommerferien skal holdes i Danmark

Tag sydpå og besøg et vineri, udforsk nogle af Danmarks mange øer med øhop i det fynske, fordyb dig i skønlitteraturen, dyrk noget basketball, eller udvid dine digitale kommunikationskompetencer.

Var det noget med en tur sydpå og besøge en vinmark i sommerferien?

På Lolland ligger Frederiksdal Gods, som har gjort det til deres mission at starte en vin-revolution. Danmark er åbenbart et land, hvor kirsebær kan dyrkes på bedste vis. Frederiksdal Kirsebærvin laver både smagsture og kirsebærvin, som også findes i en mousserende version.

Der er overraskende mange muligheder for at komme på vingård-besøg. I Brønderslev i Nordjylland finder du for eksempel også en vingård med vinmarker og vinsmagning.

Sport

Du kan også, hvis du ikke allerede har set den, starte med at se måske nok verdens fedeste dokumentar The last dance om Michael Jordan og Chicago Bulls-holdet.

Når du så har gjort det, kan du ikke lade være med at ville shoot some hoops. Anskaf dig en basketball, og saml nogle af dine venner nede på firkanten ved basket-kurven.

Overvej også, om du skal se klassikeren Space Jam, hvor Jordan naturligvis er på rollelisten sammen med ingen ringere end Bill Murray.

Bøger

Stine Pilgaard har lige udgivet en ny bog, Meter i sekundet. Stine Pilgaards bøger er til dig, der er til socialrealisme med utroligt skarpe hverdagslivsbetragtninger og et sprog, som har det danske kært.

Har du endnu ikke har læst hendes to geniale forgængere, kan du roligt gøre det også. Dem kan du for eksempel lytte til på Mofibo.

Udtryk

Det kan være, at du skal have pudset dine akademiske begreber over sommerferien. Øv dig på, hvad begreber som greenwashing, neoliberalistisk feminisme og gaslighting indebærer. Se også vores bud på litteratur, som både er faglitterære, men på den mindre akademiske og en mere hold-sommerferie-og-bliv-klogere facon.

Kompetencer indenfor digital kommunikation

Mens vi her på Studenterbrød spændt venter på, at Kommunikation og Sprog kan åbne op for de praktiske håndværkskurser i den virkelige verden, kan du øve dig i kommunikationsfagets digitale dyder online. For eksempel Premiere Pro, Microsoft Sway og Adobe Spark.

Tag også gerne et kig i KS’ webinar-arkiv, hvor du kan dygtiggøre dig i kommaerne og i at skrive et CV.

Tag på Danmarksturné

Vi kan også anbefale en tur til det vestjyske hav eller at hoppe fra ø til ø i det sydfynske, som vi også skrev om her.

En tur til Næstved og sejle i kano på Susåen  er heller ikke dum, og mens du er omkring Sydsjælland, kan du udnytte det med en tur til Møn og gå Camønoen.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search