Skip to content

Studieliv

Giv den gas, så du kan lære en hel masse

Én ting kan jeg fortælle dig: et studie er mere en bare fagligt og sagligt. Jeg erfarede relativt hurtigt, dengang jeg startede, at der var så mange andre ting, jeg ville få med.

Jeg læser på Aalborg Universitet, og de, som går her til daglig, såvel som de, der studerer på RUC, er jo nok bekendte med, at lige præcis disse universiteter bygger meget på gruppearbejde. Det betyder dog ikke, at man slet ikke arbejder i grupper på andre  videregående uddannelser.

Hvis der er én ting, man aldrig kommer til at slippe for i alle tænkelige fremtidssituationer, så er det at skulle samarbejde med andre mennesker. Man kommer ud i svære situationer, nemme situationer, situationer der er fagligt hårde og samarbejde med andre, der, på et socialt plan, bare ikke virker.

Universiteterne lærer os at håndtere disse problematikker og arbejde med dem bedst muligt. Foruden den fantastiske evne at kunne håndtere alle typer af mennesker i gruppearbejde har universitet lært mig at prioritere min tid.

Få et relevant studiejob

Det er også her, under dit studie, at du har muligheden for at lande et godt studiejob
(der faktisk giver en god løn), hvor du ikke alene får en masse gode kompetencer, du
kan trække på i fremtiden, men hvor du også får en masse nye venner og ligesindede med de samme interesser som dig selv. I forhold til dit studie vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at få dig et studierelevant job – jo tidligere, jo bedre. Der er selvfølgelig den grund, at det gør det nemmere at få et relevant arbejde på den anden side, men også fordi du på dit arbejde lærer dobbelt så meget, som du kan på dit studie. Du kommer ud i felten, og
her lærer du, om du er på vej i den rigtige retning, og hvad du er god til.

Mine studiejobs har hjulpet mig til at indsnævre mine interesser så tilpas meget, at jeg ikke længere er så meget i tvivl om, hvad jeg vil efter min bachelor og kandidat. Så husk at prøve en masse af!

Husk det sociale

Så er der noget helt andet. Det er godt nok ikke umiddelbart den primære prioritering ved at gå på universitetet, men for Søren hvor er jeg også blevet god til flip a cup og beerpong. Der sker jo også en masse sociale ting på campus, hele tiden faktisk, hvor man kan komme og gå, som det passer ind i ens eget skema.

Universitetet bygger ens sociale liv op og giver muligheden for at skabe forbindelser til en masse mennesker fra forskellige linjer og baggrunde. Tænk nu, hvis ham den flinke fyr fra sidste uges fredagsbar endte med at arbejde i Google og gerne ville smide et godt ord ind for dig? Så udnyt mulighederne! YOLO og alt det der, man nu engang siger eller ikke siger. I virkeligheden er dit universitetsliv meget, hvad du selv gør det til. Alle de ting, du laver, er med til at skabe dig som menneske og er ting, hvor du lærer; lærer om menneskerne omkring dig, lærer om en fancy teoretiker og hans endnu mere fancy teori eller lærer om koordinering, tidsoptimering – you name it!

Selv når det virker allermest håbløst, er der en pointe med galskaben – selv den ’lortegruppe’ du har hængt på det sidste semester, der tilsammen ikke har hjernekapacitet nok til at sammensætte bare en enkelt sætning i jeres gruppeprojekt. Vi lærer af det hele. Og giv ikke op! Studielivet bliver hurtigt hårdt, men intet af den tid, du bruger, er spildt.

Universitetet former både din faglighed, dine sociale kompetencer, dine interesser og dine styrker og svagheder. Så sørg nu for at give den godt med gas, så du kan lære en hel masse.

Denne artikel er skrevet af en af Kommunikation og Sprogs studenterkoordinatorer. Artiklen har tidligere været udgivet i Kommagasinet.

Du kan altid finde din studenterkoordinator på dit universitet, hvis du har spørgsmål om din fagforening. 🧡

Back To Top
Search