Skip to content

Gode råd

Et relevant studiejob uden erfaring

Er det muligt at lande et relevant studiejob, hvis du ikke har nogen erfaring? Og hvordan får du erfaring uden et studiejob? Kommunikation og Sprogs karrierekonsulent Ask Lehrmann giver dig gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du er på jagt efter et relevant studiejob.

På hvilke måder kan du få erfaring på dit CV, hvis du endnu ikke har haft et studierelevant job?

Erfaring kan også være andre ting end en ansættelse, der står på ens CV. Erfaring handler om, at virksomheden gerne vil have dig ind for at løse en opgave, og hvis du kan finde ud af, hvordan du skal løse den opgave, så er det lige meget, hvordan du har fået erfaringen.

Det kan for eksempel være fra frivilligt arbejde inden for det område, du ønsker at beskæftige dig med. Der er ofte også mange muligheder på studiet, hvor du kan sidde i et studienævn, være en del af en klub eller koordinere forskellige ting.

Hvis du vil have erfaring i et bestemt program, så kan du downloade det og bruge to timer på YouTube. Du behøver ikke en formaliseret proces.

Se også vores webinararkiv, hvor du kan udvide dine kommunikationskompetencer.

Hvor skal du lede efter stillinger henne?

Mange bliver låst på deres søgealgoritmer, så jeg vil anbefale, at du udvider dem. Hvis du vil arbejde med kommunikation, så skal du ikke kun søge på ”kommunikations-studentermedarbejder”. Der er eksempelvis mange gode studiejob gemt under ”administrativ studentermedarbejder”.

Det er også en god idé at søge væk fra de traditionelle jobsider. Kig for eksempel på sociale medier. Det er meget almindeligt, at virksomheder smider jobopslag på LinkedIn, før de kommer på jobportalerne.

Ryger du automatisk nederst i bunken, hvis du ikke har relevant erfaring?

Erfaring er vigtigt, men der er mange andre ting, du kan gøre for at kompensere for det, og så må du fokusere på det. Du kan spørge dig selv, om der er nogle tydelige huller i din erfaringsbase, som du kan dække med selvundervisning?

Derudover er der meget at hente i en god ansøgning. Personer med meget erfaring, hvor det er præsenteret dårligt i deres ansøgning, vil stå dårligere end personer med mindre erfaring, hvor ansøgningen er målrettet og motiveret.

Hos Kommunikation og Sprog kan du få feedback på CV og ansøgning.

Hvad skal du undgå, når du leder efter studiejob?

Du skal ikke undskylde for dig selv. Hvis der er noget i jobopslaget, som du ikke kan finde ud af, er det ikke en god ide at skrive det.

En jobansøgning er et salgsdokument. Man skriver heller ikke, hvad ens produkt ikke kan, man fremhæver det bedste ved det.

Hvordan kan du vise i din ansøgning, at du virkelig brænder for dit fag?

Der er lavet undersøgelser om, hvad arbejdsgivere lægger mest vægt på, når de ansætter. Og helt oppe i toppen ligger relevant erhvervserfaring, for det er en garanti for, at man ikke skal holdes i hånden i starten. Men lige under kommer motivation, og det er derfor også en vigtig faktor.

Generelt vil en arbejdsgiver gerne have en medarbejder, der er interesseret i virksomheden, i brandet og branchen. Det er vigtigt for at kunne gå ind og varetage en opgave.

Det vigtigste er derfor at lave så meget research som muligt. Kig alle deres sociale medier igennem og læs deres hjemmeside og kundeportefølje. For når du har den baggrundsviden, så kan du i starten af din ansøgning slå ned på noget konkret, når du skal fremhæve din motivation.

Hvad er dit bedste råd til studerende, der er fortvivlede i jagten på et studiejob?

Husk på, at du ikke behøver kvalificere dig til dit drømmejob om 10 år, når du er på 4. semester af bacheloren. Kom ud og prøv nogle ting af. På den måde kan du også finde ud af, hvilke jobfunktioner, du især interesserer dig for.

Held og lykke med studiejobjagten

Har en bachelor i kommunikation og digitale medier og læser en kandidat i kommunikation på Aalborg Universitet i København.

Back To Top
Search