Skip to content

Studieliv

Sommerferie: pusterum eller tid til forberedelse?

Du har brugt et år på at læse, og du har været gennem flere eksamener for at nå til denne længe ventede sommerferie. Sommerferien kan bruges til forberedelse, men husk også pusterummet.

Slap af med god samvittighed

I en travl hverdag kan det være svært at navigere mellem studie, fritid og samvittighed. Og sommeren kan derfor være dit pusterum, hvor du for alvor trækker stikket til studiet og slapper helt af.

Men hvis du ved, at næste semester bliver udfordrende for dig ­– måske fordi du skal have et nyt svært fag, eller du har travlt på dit arbejde – så kan det være en god idé, at du forbereder dig.

Der er nu en måned tilbage af den to-måneder lange sommerferie, og når du i efteråret igen står med hænderne fulde, vil du takke dig selv, hvis du allerede nu får styr på nogle af de løse ender.

Du kan eksempelvis undersøge, hvilke fag du skal have, søge dit drømmejob eller opfriske dine kommunikationskundskaber.

Det gode ved ferie er, at du ikke har nogle bestemte deadlines, og du kan derfor sprede dine gøremål over flere dage.

Hvis du ikke når det, som du har planlagt i dag, kan du måske nå det i morgen eller en anden dag. Det skal du ikke have dårlig samvittighed over.

Er du jobsøgende?

Hvis du er på jagt efter et studiejob, er sommerferien et oplagt tidspunkt at gå i gang med jobsøgningen. Brug KS JOB, hvor du kan finde ledige studiejob i din region.

Når du skal søge et job, kan du overveje, om din ansøgning skal skille sig ud fra mængden. Et godt bud er at gøre det med video.

Kommunikation og Sprog giver dig feedback på din ansøgning og dit CV, og hvis du lander et job, gennemgår vi også din ansættelseskontrakt.

Webinarer og onlinekurser

Skal du have opgraderet din kommunikative redskabskasse eller opfriske det, du i forvejen behersker, kan du i vores webinararkiv se nogle af KS’ tidligere afholdte webinarer.

Du kan blandt andet blive klogere på, hvordan du skriver til nettet, og har du brug for at få opfrisket de væsentligste kommaregler, er der også mulighed for det.

Læs også denne artikel, hvor du kan få styr på kolon, apostrof og tanke- og bindestreger.

Hvad skal du lave i dit pusterum?

Det er ikke sikkert, at du har nogle praktiske gøremål, og hvad skal du så lave?

For nogle foregår sommeren i år i Danmark, og det kan være svært at trække stikket helt ud, hvis du går rundt i de samme vante omgivelser.

Her får du nogle gode idéer til, hvad du kan lave, når din sommerferie skal holdes i Danmark. Tag eksempelvis sydpå og besøg et vineri eller en tur til Møn og gå Camønoen.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search