skip to Main Content

Studieliv

4 råd: Sådan holder du motivationen oppe under en pandemi

Vi har ramt studiestarten, og et nyt semester er begyndt. Dele af din undervisning foregår måske stadig online. Det bliver ikke, som det plejer, og vi kan lige så godt forberede os på det allerede nu. Tab ikke pusten, for der er også positive sider af den nye studiestil.

Tidligere på året fastlog studerende, at man mister noget essentielt uden dialog, samarbejde og øvelser, når undervisningen foregår online. Men hverdagen blev også nemmere og man sparer tid, fordi det ofte er muligt at spole i en virtuel undervisning, samtidig med at der ikke skal bruges tid på transport.

Det er uvist, hvor længe pandemien vil have en indvirkning på studielivet. Men du skal nok være klar til, at det ikke bliver som før foreløbig. Så hvordan får du skabt den motivation, du havde engang, i stedet for at blive under dynen og se Netflix?

Snak med dine medstuderende

Det er okay at være frustreret, og der er sikkert mange af dine medstuderende, som har det på samme måde. Snak derfor med hinanden om både de gode og dårlige ting.

Forsøg at have en læse-buddy, som du måske ville have haft, hvis der ikke var en pandemi. Det motiverer at have en fast aftale, hvor du skal møde op. Hvis I ikke kan møde fysisk op på universitetet, kan i aftale nogle bestemte dage i løbet af ugen, hvor I sætter jer sammen og læser.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du undgår at blive skør på hjemme-uni.

Se de positive ting

Hvis du har en travl hverdag, er det da lækkert, at du ikke behøver møde fysisk op på studiet. Og er du det ultimative B-menneske, kan du være glad for, at du kan trille direkte fra sengen til skrivebordet.

Måske ligger dine forelæsninger online, og når eksamenstiden rammer, kan du finde dem frem og se dem igen. Så er din eksamensforberedelse allerede gjort en del nemmere.

Sæt mål

Det kan motivere at sætte nogle mål i løbet af semestret. Måske skal du læse en time hver dag eller have ét socialt arrangement om ugen. Men husk at sætte realistiske mål, så de ikke bliver for uoverskuelige.

Og flyder din tid sammen, kan du prøve at organisere et såkaldt matrix-skema eller afprøve tomat-teknikken, hvor du sætter dit ur på 25 minutter og arbejder intensivt i de 25 minutter.

Husk din interesse for dit fag

Hvis du rammer en dårlig dag, kan du tænke tilbage på, hvorfor du valgte at læse netop din uddannelse.

Selvom din motivation ikke i øjeblikket er på sit højeste, har den på et tidspunkt været det.

Husk, at vi alle har gode og dårlige dage, uger og perioder, men det er altid godt at snakke med nogen om det. Din uddannelsesinstitution har en studievejleder til rådighed, og der er ingen skam i at tage en snak med vedkommende. Du kan også få hjælp hos studenterrådgivningen.

Bliv også klogere på, hvordan du er en god studerende.

God studiestart

Har en bachelor i kommunikation og digitale medier og læser en kandidat i kommunikation på Aalborg Universitet i København.

Back To Top
Search