Skip to content

Studiestart

“Som tutor er man med til at skabe et socialt stærkt miljø på studiet”

Cecilie Birkedal Nielsen er for andet år i træk tutor for 180 nye studerende på erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på Copenhagen Business School. Hun ønsker at videregive den oplevelse, hun havde med sit eget introforløb.

Dette år har været anderledes grundet coronavirus, men tutorerne har alligevel fået lavet et introforløb til de mange nye spændte studerende.

Hvorfor valgte du at blive tutor?

Jeg havde selv et rigtig fedt introforløb, da jeg startede på studiet i 2018, og jeg kunne se, at dem der var tutorer havde et godt socialt sammenhold. Det ­ville jeg gerne være en del af, og på den måde kunne jeg også være med til at give de nye studerende en lige så god intro, som jeg havde fået.

Hvad får du ud af at være tutor?

Det giver en faglighed, da vi laver en form for projektledelse, fordi vi står for alt selv – snakker med mange mennesker og planlægger en masse.

Så har det også givet mig et socialt stærkt netværk. Man er meget sammen med de andre tutorer, og de er derfor også blevet mine rigtig gode venner. Som tutor er man med til at skabe et socialt miljø på studiet – også på tværs af årgangene.

Jeg synes, det er vigtigt, at studerende fra 1. semester snakker med studerende på 2. semester og så videre. Det er også fedt, når man kommer til Nexus (læs: torsdagsbar på CBS), at man kan snakke med de andre årgange, tutorer og deres venner.

Hvad gør et introforløb for de nye studerende?

For mig havde det stor betydning. Man kommer helt ny og ved ikke hvad universitetet går ud på. Her er det rart at have nogle rollemodeller, der siger ”det er hårdt, men det er fedt”, forklarer om de forskellige studiemåder, studieteknikker og det sociale liv.

Som ny studerende er det vigtigt at have nogle at kunne spejle sig i og spørge til råds gennem alle semestre.

Hvordan har dette år været anderledes?

Det har været anderledes af to grunde. CBS har lavet om på, hvad vi må i forhold til rusturer, så der har været meget usikkerhed, fordi hele planlægningsprocessen er lavet om. På HA(kom.) har vi nogle fede traditioner, men de blev pludselig taget fra os, fordi der ikke er rustur.

Og så kom corona, som gjorde situationen meget mere besværlig. Det hele har været meget uvist, hvilket har været lidt stressende for os vejledere.

Der er vildt meget logistik i det, og det er en udfordring på mange måder. Vi har ikke bare kunne følge den manual, som vi plejer at gøre brug af. Det er frustrerende for os, for vi vil jo gerne give de nye studerende den bedste oplevelse.

Vil du være tutor igen?

Jeg kan faktisk ikke være tutor mere. På HA(kom.) kan man være det på sit 3. og 5. semester, så det er ikke noget, jeg har overvejet. Det er virkelig fedt, men det er også sindssygt hårdt og tager meget tid.

Men der er jo en grund til, at jeg gør det igen nu. Det giver et helt vildt godt sammenhold med nogle entusiastiske mennesker.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search