skip to Main Content

Arbejdsmarked

Kathrine sparkede døren ind til arbejdsmarkedet med frivilligt arbejde

Mange studerende og nyuddannede bliver mødt af jobopslag efter jobopslag, som kræver to til tre års erfaring. Men hvordan får man den erfaring uden et job? For Kathrine Reumert stod døren til arbejdsmarkedet allerede på klem, fordi hun var frivillig i studenterorganisationen KairoS.

Før Kathrine Reumert var færdig med sin kandidat i international virksomhedskommunikation og engelsk fra Aarhus Universitet, havde hun allerede fået foden ind på arbejdsmarkedet.

”Jeg var så heldig allerede at blive tilbudt mit første rigtige “voksenjob” i starten af min specialeskrivning,” fortæller hun. Den nyudklækkede kandidat er nu ansat som juniorkonsulent og projektkoordinator hos reklame- og kommunikationsbureauet Campfire & Co.

Som det ofte er tilfældet, blev Kathrine Reumerts vej til det første job til dels banet af tilfældigheder:

”Indgangsvinklen bestod nok primært af en cocktail af praktikforløb, netværk og god energi”.

Under studiet tog hun et praktikforløb, som er geografisk placeret i samme bygning som Campfire & co. Det gav hende mulighed for at netværke og give et godt indtryk, og det var sådan, hun til sidst blev tilbudt jobbet.

”Alt dette var faktisk aldrig sket uden mit arbejde i KairoS. Det var nemlig igennem KairoS-netværket, at jeg fik adgang til mit praktiksted,” siger Kathrine Reumert. KairoS er et fagligt fællesskab for kommunikations-, sprog-, og marketingstuderende, som er studentermedlemmer hos Kommunikation og Sprog.

Kathrine (i midten) og nogle af de andre bestyrelsesmedlemmer i KairoS AUKathrine Reumert (i midten) sammen med nogle af KairoS AU’s andre bestyrelsesmedlemmer.

Netværk og nye kompetencer

Grunden til, at Kathrine Reumert i første omgang valgte at involvere sig i KairoS, var primært, at hun ønskede at udvide sit netværk på universitetet og tilegne sig kompetencer inden for bestyrelsesarbejde.

”Selvfølgelig gjorde det heller ikke noget, at det samtidig pyntede på mit CV, og at jeg fik mulighed for at bidrage med kurser, events, virksomhedsbesøg og så videre til mine medstuderende,” tilføjer hun.  

Da Kathrine Reumert blev en del af KairoS, var de i alt fem personer i bestyrelsen, og de samarbejdede derfor om alle opgaver og tog alle beslutninger i fællesskab. Deres mål var at skabe kendskab til den nystartede studenterorganisation på universitetet, så den kunne vokse sig større.

”Vores indsats virkede heldigvis. Jeg overtog lidt efter formandsposten og trådte ud af bestyrelsen, samtidig med at mit uni-eventyr lakkede mod enden. På dette tidspunkt bestod KairoS AU af cirka 15 bestyrelsesmedlemmer,” fortæller hun.

Det frivillige arbejde banede vejen til jobbet

Udover arbejdet med intern strategi, har tiden i KairoS givet Kathrine Reumert en række kompetencer.

”Min tid i KairoS har givet mig så meget ny viden, udvidet mine kompetencer og netværk og naturligvis skabt en generel forståelse for bestyrelsesarbejde,” siger hun og forklarer, at hun tror, at arbejdet i KairoS banede vejen til hendes første stilling:

”Jeg er faktisk helt sikker på, at jeg gennem mit frivillige arbejde hos KairoS har gjort mig bemærket på arbejdsmarkedet, og at det er én af årsagerne til, at jeg i dag sidder som nyuddannet i en juniorstilling”.

Ifølge Kathrine Reumert kan man bruge sit frivillige arbejde til at brande sig selv over for kommende arbejdsgivere.

”Giv den gas med personlig branding af dig selv og din rolle i organisationen, for det kaster virkelig et godt lys over dig og bliver nok bemærket,” siger hun og afslutter med at give et sidste godt råd til studerende:

”Hvis jeg skal give ét godt råd til studerende, som overvejer at blive en del af en studenterorganisation, så er det egentlig meget simpelt: GØR DET!”.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search