Skip to content

Karriere

Praktikstedet er andet end drømmejobbet

Perioden for praktiksøgning er skudt i gang, og det kan betyde et skridt tættere på drømmejobbet. Er du en af dem, der nemt kommer i tvivl, når tilbuddet byder sig? Her tager vi dig igennem det, du har brug for at vide om praktikpladsen, så du vælger rigtigt

Når tilbuddet kommer om praktik på bureauet, bladet eller bag skærmen, kan tvivlen, om det er det rigtige sted hurtigt opstå – for hvad nu hvis der kom noget bedre. Det er noget, som de fleste vil opleve i løbet af enhver proces, om det er praktik, job eller andet karrierevalg.

Ifølge KS karrierekonsulent, Marianne Greve Jensen, bør studerende passe på med at lade tvivl forhindre dem i at turde tage pladsen.  ”Man tror hele tiden, at det bedste ligger lige om hjørnet eller hos naboen – i stedet for at se på, at man selv har indflydelse, der hvor man er,” siger hun.

Når du får et tilbud, kan du, ifølge Marianne, prøve at undersøge virksomhedens kerneopgaver, det kan være deres sproglige-, kommunikative- eller marketingrelaterede opgaver. Efter grundig research ved du, hvad du kan komme til at beskæftige dig med i virksomheden og bør også vide, om det er et match.

Husk, at du også selv sørger for, at det bliver et godt praktikophold – vær ikke bange for at stille virksomheden spørgsmål om jobindholdet, hvad enten det handler om løn, arbejdstimer eller kaffeudbringning. Du kan også tage en snak med din fagforening – her hjælper vi dig med kontraktforhandling, og hvad du har af krav som praktikant.

Sådan finder du praktikstedet for dig

Kig ikke bare på firmanavne og prestige, men derimod dine egne faglige interesser. Drømmepraktikpladsen er ifølge Marianne Greve den, der gør dig glad hver morgen, den der udfordrer dig, og den der gør dig fagligt stærkere.

Inden du sender din ansøgning af sted, kan du prøve at italesætte dine egne forventninger til dit praktikophold. På den måde søger du steder, der passer til dine interesser og kompetencer.

Pladsen du havde drømt om kan glippe, og derfor er det vigtigt, at du har alternativer og tør sige ja til dem. ”Jeg tror ikke, at man skal tænke i absolutter, at der kun er et sted, der dur – du kan få en rigtig god praktikplads mange steder. Det kræver også, at du selv er åben i dialogen med praktikstedet – hvad vil du gerne, og hvad kommer du med,” siger Marianne Greve Jensen.

Karrieren starter senere

Kommunikation og Sprog har mange medlemmer, der 5 år efter endt uddannelse er endt et helt andet sted, end hvad de beskæftigede sig med som praktikanter.

Pas på med at se praktikpladsen som den ensidige vej til dit næste trin på karrierestigen. I stedet anbefaler Marianne:

”Vær åben og opmærksom på, at alle arbejdspladser giver mulighed for at netværke, og at dine kolleger har kontakter andre steder i branchen, som du måske kan bruge.”

Praktikpladsen er ikke bare vejen til drømmejobbet. Nogle får et studiejob efter endt praktik, men i stedet for at se et (studie)job som målet for praktikken, så lad det være en mulighed for at netværke og prøve kræfter med det, som du interesserer dig mest for.

Når du så har fundet de arbejdspladser, hvor du kan dykke ned i dine interesser, skal du lave en ansøgning. Men hvordan skriver du den gode ansøgning – så det er dig, der bliver valgt?

Læs med her, så du ved, hvad der skal stå i din næste ansøgning.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search