skip to Main Content

Studieliv

Få tid til julehygge i din eksamensperiode

December måned er ikke kun måneden for julehygge med æbleskiver, varme drikke og skøjteløb – den er også én lang eksamensperiode for mange studerende. Derfor giver Studenterbrød dig her 5 gode råd til, hvordan du får plads til julehygge og kommer igennem eksamensperioden med god samvittighed.

Før du går i gang

Inden du for alvor begynder din eksamenslæsning, skal du kigge din studieordning igennem. I den kan du få overblik over, hvilke kompetencer og faglige mål du skal have opnået gennem kurset.

Så ved du, hvad din underviser og censor kigger efter, når de skal bedømme din eksamen. Det er også her, du kan læse om eksamensformen for det enkelte fag – blandt andet opgavens længde, eller hvor lang tid du skal være til eksamen.

Organiser din læsning

Med en læseplan kan du give dig selv et overblik over, hvad du skal nå inden din eksamen. Et ugeskema kan hjælpe dig med at planlægge, hvornår du skal have læst hvad, hvor mange siders tekst, du skal producere, og hvornår du skal holde fri.

En realistisk læseplan er kilden til en god eksamensperiode. Så giv hellere dig selv for lang tid end for kort tid til at nå dine mål. Og husk, at du ikke kan bruge døgnets 24 timer på at læse eller skrive – så giv dig selv lov til at holde fri.

Det er helt normalt at ramme en skriveblokade, hvor du er tom for idéer. Her kan du få fire gode råd til, hvordan du hurtigere og bedre får skrevet den gode opgave.

Gennemgå dine noter

Gennem semestret har du måske produceret et lager af noter, som er skrevet hurtigt og usammenhængende, fordi du både prøver at skrive og forstå, hvad forelæseren siger.

Det kan derfor være en god idé, at du ser dine noter igennem og systematiserer dem. Kig på dine kursusgange og deres temaer, så du kan holde dem op mod dine noter. På den måde kan du også finde ud af, hvad du mangler.

Brug din læsegruppe

Der er måske nogle forelæsninger, som du har misset, eller en tekst du ikke har forstået. Her kan dine medstuderende være din redning. I har formentlig forskellige kompetencer, og hvis du kan forklare forskellige begreber til de andre, vil du også huske dem bedre selv.

I kan aftale et bestemt tidspunkt at mødes. Dermed undgår du også at blive liggende under dynen for længe, samtidig med at du har nogle, som du kan spise frokost og drikke kaffe sammen med.

Hvis corona ikke tillader at mødes, kan I aftale at mødes online. Så undgår du at sidde alene med det hele. Her kan du læse om, hvordan du undgår, at corona påvirker din motivation.

Kom ud

Du forbinder nok dit værelse eller din lejlighed med din base, hvor du skal have det rart og hyggeligt. Men du skal passe på, at der ikke går for meget Netflix eller kaffebrygning i den.

Kom derfor ud og sæt dig eventuelt på en læsesal eller et bibliotek. Her kan du også se alle de andre studerende, der er i samme situation som dig – og det kan virke motiverende. Men det er individuelt, hvor studerende læser bedst. Så prøv af, hvad der virker bedst for dig.

God eksamenslæsning!

Har en bachelor i kommunikation og digitale medier og læser en kandidat i kommunikation på Aalborg Universitet i København.

Back To Top
Search