skip to Main Content

Kommunikation og sprog

KS sponsorerer to priser til KUA-studerende

Kommunikation og Sprog støtter konkurrence for studerende på KUA. To heldige deltagere kan vinde enten KS’ sprog- eller KS kommunikationspris på 3000 kroner

Har du en skribent gemt i maven, så er der nu mulighed for at prøve dine skriveevner af og vinde en pris. KS priserne tildeles de to bedst formidlede artikler eller kronikker inden for enten kommunikation eller sprog. Der er frit slag, så du kan skrive om det emne, du brænder mest for.

Hvis du mangler inspiration, kan du overveje de sociale mediers indflydelse? Hvordan har pandemien påvirket vores sprog? Eller måske du har en mening om politikernes Corona-kommunikation?

Det er nu, du kan få alle dine tanker ned på papiret og samtidig vinde en halv SU!
Læs her om KS’ Kommunikations- eller KS’ Sprogpris.

Hvordan skriver du første ord?

Antropologistuderende Kristian Engberg, som var initiativtager til priserne, opfordrer dig som deltager til at turde være humoristisk og lege med sproget. ”Det er en mulighed for dig, som har en stor interesse og vil prøve at gøre det spændende for læseren uden forståelse for emnet”.

Kristian Engbergs bedste råd til de studerende er at glemme alt om det perfekte.

”Sørg for at forventningsafstemme med dig selv. Lad være med at forsøge at skrive noget, der er 180 procent perfekt. Mor dig med det, skriv løs, og så lad være med at hoppe i fælden, hvor det skal være perfekt,” siger han.

Konkurrencen handler om både faglighed og fantasi. Ifølge Kasper Engberg kan det være tørt altid at skrive videnskabeligt, så her kan studerende få lov til at lege med deres faglighed og humor.

Konkurrencen blev født

Kristian Engbergs projekt er nu med præmier og priser, hvor studerende kan skrive deres tanker i artikler og kronikker, frem for at skulle vælge essayet. Det hele startede som essaykonkurrencen Coronatanker, efter Kristian Engberg begyndte at gå daglige ture på Assistens Kirkegård på Nørrebro, da Danmark lukkede ned.

”På universitetet blev vi sendt hjem. Min bedre halvdel skulle arbejde hjemmefra. Men den etårige, som blev sendt hjem fra vuggestue, forstod ikke, hvorfor mor ikke ville snakke, fordi hun sad i Skype-møde hele tiden,” siger Kristian Engberg og fortsætter:

”Så jeg tog etårige Selma med på Assistens Kirkegården. Der gik jeg og så mig omkring og kunne bare se en verden, der var forandret. Her var utrolig meget, der var spændende for intet, var normalt”.

Nogle få dage efter turen modtog Kristian og besked fra KUA’s institutleder, der udviste forståelse for, at de studerende havde det hårdt. Men for Kristian Engberg var det en gave. For han kunne ikke gå uden for døren uden at se noget spændende.

Kristian Engberg svarede lederen, at man kunne udskifte et vilkårligt forløb om til at skrive en studierelevant opgave om Corona. Men ifølge institutlederen ville det være for tidskrævende, og derfor blev det til en essaykonkurrence, der siden blev kaldt Coronatanker.

Studerende, der deltager i konkurrencen om KS’ priser, vil bedømmes af juryen med dommere som:

  • Per Lindegaard Hjorth (formand for Kommunikation og Sprog)
  • Thomas Hestbæk Andersen (direktør for Dansk Sprognævn)
  • Vincent Hednricks (professor CIBS.)
  • Se hele juryen for KS’ kommunikations- og KS’ sprogpris.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search