skip to Main Content

Studieliv

Får du løn under sygdom som studentermedhjælper?

Juridisk konsulent i Kommunikation og Sprog Kirsten Olsen gør dig klogere på dine rettigheder som studerende.

Det korte svar på, om du er berettiget til løn under sygdom i dit studiejob, er ifølge Kirsten Olsen ’ja’.

– Hvis du er studentermedhjælper og arbejder over otte timer med funktionærarbejde, skal du have løn under sygdom. Så er du nemlig dækket af funktionærloven, forklarer hun.

Funktionærloven giver lønmodtagere, som er ansat til for eksempel kommunikations- eller kontorarbejde, en række rettigheder i forhold til opsigelse og løn under sygdom.

– Der er mange studerende, der ikke er klar over, at de er dækket af funktionærloven og altså berettiget til løn, hvis de er syge, og så ender de med ikke at få det, siger Kirsten Olsen.

Gælder også, hvis du er timeansat

Mange studerende er timelønnede og har fleksible arbejdstider, så de kan arbejde, når det passer i løbet af ugen. Det kan gøre det svært at vurdere, hvornår du har en sygedag, hvor du ville have arbejdet, hvis ikke du var syg.

– Selvom du er timeansat, skal du stadig have løn under sygdom, så længe du er dækket af funktionærloven, slår den juridiske konsulent fast.

Hvis du er timeansat, kan det være en god idé at aftale med din arbejdsgiver, hvornår du har tænkt dig at arbejde, så det er nemt at vurdere, hvornår der er tale om en sygedag.

Hvis du ikke er dækket af funktionærloven

Hvis du ikke er dækket af funktionærloven – for eksempel hvis du har et studiejob på en café – skal din arbejdsgiver betale sygedagpenge i op til 30 dage. Det er dog et krav, at du har været ansat hos din arbejdsgiver uafbrudt i de seneste otte uger før fraværet og beskæftiget i mindst 74 timer i perioden, forklarer Kirsten Olsen.

– Det er også et krav, at du er i arbejde hos arbejdsgiveren den dag, hvor du bliver syg, tilføjer hun.

Hvis du er i tvivl om, om du er berettiget til løn under sygdom eller sygedagpenge i dit studiejob, kan du altid ringe til Kommunikation og Sprog på 33919800 eller via denne kontaktformular – så kan Kirsten Olsen eller en af hendes kollegaer hjælpe dig.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search