Skip to content

Studieliv

Studieophold i udlandet under corona

En ekspert i udlandsophold deler her sine gode råd til at komme på studieophold i udlandet under corona. ”Det er måske federe for de fleste at sidde på stranden i Waikiki og følge sin online undervisning end at sidde på sit værelse i Danmark”.

Cecilie Bech Lindgren er leder af vejledningsteamet hos EDU. EDU er en organisation, der gratis hjælper danske studerende med at tage til udlandet i forbindelse med deres studier – både på studie- og praktikophold. Hun har selv været på hele to studieophold og et praktikophold, da hun læste.

Hele vejen igennem corona har Cecilie og hendes kollegaer hjulpet studerende afsted på udlandsophold, og de har fået mange positive tilbagemeldinger.

Lyt til Cecilies bedste råd til at komme på ophold i udlandet under corona, eller læs hendes vigtigste pointer herunder.

De studerende har gode oplevelser på trods af corona

Langt størstedelen af de studerende, vi snakker med, er rigtig glade for, at de er taget afsted. Der er selvfølgelig nogle ting, der er anderledes end normalt, men ikke dermed sagt, at det er en dårlig oplevelse – tværtimod.

Vi sender for eksempel mange studerende afsted til destinationer, der også er oplagte turistmål. Der oplever de, at der er mere plads på strandene, og at de ikke skal stå så meget i kø til forskellige ting, fordi der ikke er så mange turister som normalt.

Vi fik faktisk en mail fra en af vores studerende, der er afsted lige nu, som skrev, at det var ligesom at være i en coronafri bobbel, der hvor hun er.

Anbefalede destinationer

Hvis jeg skal basere en anbefaling på, hvilke muligheder der har været i løbet af pandemien, så er USA en af destinationerne, fordi det har været åbent hele vejen igennem.

Der er også destinationer i Asien, som er åbne – Vietnam og Singapore for eksempel. Og så et land som England, som vi også håber at sende studerende afsted til til efteråret. Det er nogle af de steder, vi har haft bedst erfaring med at sende studerende afsted til under pandemien – men ikke dermed sagt, at der ikke er andre muligheder.

Det skal du være særligt opmærksom på

  1. Indrejserestriktioner og visumregler. Det er jo en automatisk stopklods, hvis man ikke kan komme ind i landet.
  2. Vaccinationstallene på destinationen og de nuværende restriktioner.
  3. Du skal have en god rejseforsikring. Det skal man altid have, når man er på studieophold i udlandet, men det er ekstravigtigt nu at sætte sig ind i, hvad den dækker, og hvad den ikke dækker.
  4. Hold dig orienteret om, hvordan undervisningen bliver på det universitet, du er blevet optaget på. Tænk over, hvad det har af betydning for dig, hvis undervisningen for eksempel bliver rykket online.
  5. Vær fleksibel og åben i forhold til dine muligheder, når du tager afsted på et studieophold under en pandemi.

Har du fået mod på at trodse pandemien og tage til udlandet for at studere? Her finder du en oversigt over, hvordan du kommer afsted. Og husk, at der er deadline for at søge Kommunikation og Sprogs studielegat på 10.000 kroner den 1. april. Søg det her!

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search