skip to Main Content

Lønstatistik

Beregn gennemsnitslønnen for en stilling som din

Hvert år laver Kommunikation og Sprog en lønstatistik baseret på besvarelser fra både studerende og færdiguddannede medlemmer. I år besvarede Mads Brink spørgeskemaet om løn og var med til at gøre statistikken mere præcis – og så vandt han en supergavekort på 1.000 kroner.

Mads Brink er i gang med at tage en bachelor i medievidenskab, og han har lige færdiggjort fjerde semester. Han brugte fem minutter på at besvare spørgeskemaet om løn, som Kommunikation og Sprog sendte ham, fordi han kan se værdien i god data.

– Jeg har igennem mit studie selv skulle samle data – blandt andet gennem spørgeskemaer – så jeg vælger ofte at besvare spørgeskemaer, som jeg får tilsendt, eller ser folk slå op for at hjælpe dem med at samle den data ind, de skal bruge.

Lønberegneren er et vigtigt værktøj for studerende

Det er afgørende, at så mange som muligt besvarer spørgeskemaet om løn, for det bliver brugt til at lave en statistik over, hvad medlemmer af Kommunikation og Sprog får i løn i forskellige stillinger. Statistikken resulterer i Kommunikation og Sprogs lønberegner, som Mads Brink planlægger at gøre brug af, når han får et studierelevant job.

– Jeg tænker, jeg vil bruge lønberegneren til at få et billede af, hvad jeg kan forvente af løn, når jeg skal ud i et studierelevant job. På den måde kan jeg bedre sammenligne jobbet med andre, der har lignende færdigheder og faglighed som mig selv, siger han.

Forhandlingschef i Kommunikation og Sprog Jacob Suhr opfordrer også studerende til at gøre brug af lønberegneren.

– Hvis du bruger lønberegneren, undgår du at skyde forbi, hvad en rimelig løn er for dig. Muligheden for at se, hvad andre studerende får i løn er et godt pejlemærke for, hvad du selv kan og bør forvente. Du kan endda henvise til selve statistikken til lønsamtalen, når du argumenterer for, hvad du kan bidrage med til virksomheden, siger Jacob Suhr.

Forhandlingschefen forklarer, at det kan være svært at prissætte sig selv – særligt for studerende, som ofte ikke har erfaring med at forhandle løn. Det oplever Mads Brink, og det er derfor, han vil bruge lønberegneren til at få en ide om, hvad han kan gå efter.

– Det kan være vanskeligt at vide, hvad ”man er værd”, når man snakker løn i forbindelse med et nyt arbejde, og derfor ser jeg lønberegneren som et godt værktøj til at hjælpe mig den rette vej, siger Mads Brink.

Prøv selv lønberegneren her, og find ud af, hvad du kan forvente at få i løn. Og husk, at du ligesom Mads Brink kan vinde et supergavekort på 1.000 kroner næste år, hvis du besvarer vores spørgeskema om løn.

Studerer Cognition & Communication på Københavns Universitet og har en bachelor i kommunikation og engelsk fra Roskilde Universitet.

Back To Top
Search