Skip to content

Studiestart

Hvordan får jeg mine bøger til studiestart?

Det kan være både dyrt, bøvlet og tidskrævende at få bøgerne hjem til studiestart. Vi hjælper dig med at komme ordentlig i gang, uden budgettet crasher eller du mister al energi på køb af bøger, inden dagene på studiet for alvor er skudt i gang.

Mange studerende står med dilemmaet ved semesterstart. Skal jeg købe alle bøgerne? Får jeg dem overhovedet læst denne gang? Eller skal jeg spare og lytte til forelæsningerne og skrive gode noter?

Lad være med at bruge for meget energi på det. Der er løsninger at finde, hvad enten du søger det billige, det lette eller det hurtigste. Vi giver dig overblikket over, hvor du skal søge hen for at få dine bøger til studiestart her:

Lige her hos din fagforening

Der er meget, som din fagforening kan hjælpe med. Når det kommer til bøger, kan du nemt søge hjælp her. Om du er medlem hos Kommunikation og Sprog eller en anden fagforening, så findes der et tilbud som medlem.

Vi kan tilbyde, at du som medlem af KS får 20 procent på alle bøger fra forlaget Samfundslitteratur og Ajour. Få rabatten lige her.

Facebook

Hvis du ikke har behov for, at det er nye bøger, kan du tjekke Facebook-grupperne. De fleste studier har en køb-og-salg-gruppe, hvor ældre studerende sælger deres brugte bøger til favorable priser.

Du kan søge efter bøger ved at lave en opdatering, eller du kan vælge at skrive til nogle af de ældre studerende på studiet, om du kan låne bøgerne eller købe dem af dem.

Biblioteket

Hvis du ikke lige føler budgettet holder til at bruge penge på bøger, kan du overveje at bruge biblioteket. Du er nødt til at tjekke op på tilgængelige bøger inden studiestart, så du ikke pludselig er midt i semestret og indser, at biblioteket ikke har den rigtige bog.

Tjek op i god tid, og du vil hurtigt opleve, at biblioteket let kan hjælpe dig igennem et semester, eller bare med enkelte bøger.

Internettet har den nok

Inden du springer ud i at købe hele pakken eller har valgt at gå med biblioteks-løsningen, så prøv lige at lave en hurtig søgning. Der begynder i højere grad at være digitale bøger enten via E-reolen eller frit tilgængelige PDF-filer. Det kan være lidt for meget at skulle igennem hele pensum foran skærmen, men måske bare en enkel bog vil hjælpe dig.

Din skole

De fleste uddannelser har en aftale, hvor du kan købe hele bogpakken. Det er ofte en dyrere løsning, men den energi der spares, er ofte det hele værd. Hvis ikke du har modtaget en mail om tilbuddet, kan du altid høre din studiekoordinator om de studerendes muligheder for køb af bøger.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search