skip to Main Content

Karriere

Du skal med til KarriereDagene

Som studerende og nyuddannet kan man ikke have for stort et netværk. KarriereDagene er en mulighed for at møde repræsentanter fra forskellige virksomheder og for at få en forståelse for, hvilke muligheder din uddannelse giver dig. Så hvad end du søger et studiejob, et job eller en praktikplads eller en god snak, kan det betale sig at tage med til KarriereDagene.

Hvad er det?

KarriereDagene er Danmarks mest alsidige job- og karrieremesse for dig, der søger inspiration til, hvad du skal efter din videregående uddannelse. KarriereDagene er for alle studieretninger og nyligt dimitterede og afvikles hvert år i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Her kan du møde en masse spændende virksomheder, få inspiration til dit karrierevalg og blive klogere på dine fremtidsmuligheder.

Hvad kan KS hjælpe dig med?

Kommunikation og Sprog har en stand til KarriereDagene i Aalborg, hvor du kan få tjekket dit CV og få tips og tricks, inden du skal tale med virksomhederne.

Hvorfor er det en god idé at tage med?

En jobmesse handler ikke kun om at matche studerende og nyuddannede med virksomheder, men er også et sted, som giver dig mulighed for at opbygge dit netværk og få en bedre forståelse for, hvilke muligheder din uddannelse giver dig.

Der er mange veje ind i en virksomhed, så hvad enten du søger et job, praktik, studiejob, projektsamarbejde, graduateforløb eller bare inspiration, så har vi det hele samlet til dig på KarriereDagene.

Hvad skal du – og hvordan forbereder du dig?

Det kan være en smule grænseoverskridende at skulle ud og sælge sig selv på en messe. Men hvis du forbereder dig, så går det hele lidt lettere. Start med at undersøge, hvem der kommer, og hvem der kunne være interessante at tale med for dig. Du finder listen her. Dernæst er det en god idé at tjekke deres platforme ud og tænke over, hvad de gør særlig godt, og hvad du eventuelt ville kunne bidrage med.

Forbered eventuelt et CV på en enkelt side, du kan give til virksomhederne. Her er fem fif til et sådant CV:

– Lav et CV på kun én side
– Fokuser på en kort faglig profil, som siger noget om, hvad du er optaget af, og hvad du kan
– Husk IT og SoMe kompetencerne – gerne visualiseret
– Kom med korte eksempler på opgaver, du har løst godt
– Gør noget ud af det visuelle indtryk

Og til sidst: Husk at lytte – spørg og lyt. Og skriv ned – lav noter, så du kan huske folk.

Karrieredagene bliver afholdt i Aalborg den 28.-29. september, i København den 5. oktober, i Aarhus den 13. oktober og i Odense den 14. oktober. Læs meget mere her.

Anja Skov Marcussen

Studerer journalistik og kultur- og sprogmødestudier på Roskilde Universitet.

Back To Top
×Close search
Search