Skip to content

Studieliv

Husk det gode humør i efteråret

Vi kan nok ikke komme uden om det – efteråret er over os. Og hvor hyggeligt det end er, så betyder det også for mange studerende, at motivationen og energien falder. Studenterbrød giver dig her en guide til, hvordan du som studerende kommer igennem efteråret med motivationen og nysgerrigheden i behold.

Brug din kalender

For ikke at falde helt ned i et sort efterårshul, kan det være en god ide at bruge din kalender, så du kan holde styr på studiet, arbejdet og de private aftaler. Det kan også være en god ide at reservere tid i kalenderen, hvor du ikke har planer og har tid til at lave, hvad du har lyst til.

Gør ting, der gør dig glad

Apropos at lave ting, du har lyst til, så er det vigtigt, at du holder pauser, og giver dig selv små ’gaver’. Især i vintermørket kan du måske opleve et øget behov for at trække stikket fra den travle hverdag – lyt til dig selv i disse situationer. Det kan for eksempel være, at du har lyst til slappe af eller gå en tur med en god lydbog i ørerne. Som KS-medlem får du 60 dages gratis abonnement hos lydbogsuniverset Nextory eller 2 måneder gratis hos Mofibo.

Udnyt dagslyset

Dagene bliver kortere og kortere, og de lyse timer bliver færre, så udnyt at du er studerende og ikke er tvunget til at sidde på et kontor i døgnets få lyse timer. Du kan udnytte lyset til en gåtur eller cykeltur for at få lidt frisk luft.

Professor på DTU Fotonik Paul Michael Petersen forklarer i Videnskab.dk’s podcast ’Brainstorm’, hvordan lys helt konkret påvirker hjernen.

”Lyset styrer en lang række processer i vores hjerne, som er vigtige for vores døgnrytme. Det betyder, at lyset regulerer hormoner. Om morgenen får vi for eksempel kortisoner (et steroidhormon, der for eksempel frigives, når vi er stressede, red.) på grund af lyset, der rammer vores nethinde,” siger han.

Det betyder helt konkret, at dagslyset kan være med til at påvirke din hjerne, så du undgår at blive ramt af træthed og udmattelse.

Tag væk fra hverdagen

Det kan være godt for motivationen og for din energi at få skiftet de vante rammer på læsesalen eller i stuen ud med nogle andre omgivelser. Så tag et par dage væk – det kan være i sommerhus, på besøg hos en ven eller veninde, der bor et andet sted i landet eller noget andet.

Find en god læseplads

Når du skal fordybe dig, kan det være godt at finde et rart sted at læse. Stedet skal helst invitere til, at du tager der hen og studerer regelmæssigt – også selvom det er mørkt, koldt og regnfuldt. Der findes mange muligheder for at finde en god studieplads på universiteterne rundt om i landet, men de fleste biblioteker tilbyder også hyggelige steder med plads til fordybelse. Alternativt kan du sætte dig på en god cafe, hvor du kan få en varm drik, imens du bliver klogere.

Tilmeld dig et webinar hos Kommunikation og Sprog

Hvis du heller ikke orker at komme udenfor, når det er koldt og regnfuldt, så kan du tilmelde dig et af KS’ mange webinarer og blive klogere, imens du sidder derhjemme under tæppet.

Se oversigten over vores online kurser lige her

Studerer interkulturelle markedsstudier med tysk på KU & CBS

Back To Top
Search