Skip to content

Studlieliv

KS skal forstå, hvad unge søger

De er alle i midt 20’erne. De er alle studerende. Og så er de nye medlemmer af KS’ Repræsentantskab, hvor de vil arbejde for, at forbundet bliver mere relevant for de unge.

De unge søger først og fremmest kompetencer. Ikke nødvendigvis faglige kampe. Det skal KS forstå, lyder det fra nye medlemmer af Repræsentantskabet.

Men øget relevans blandt studerende forudsætter, at KS får endnu bedre føling med, hvad unge i dag mener, at en fagforening skal kunne tilbyde for at være relevant, forklarer de.

Hvad kan I bidrage med?

– Det unge perspektiv. Det er vigtigt at have kontakt til de studerende og vide, hvordan en fagforening kan blive vigtig, siger Louise Holgersen.

Hun forklarer, at KS’ studenterorganisation, KairoS, og relevante kurser er vigtige ingredienser i det arbejde, der skal sikre, at KS fortsat kan tiltrække unge medlemmer. Men det er også vigtigt, at forbundet forstår, at unge i dag blandt andet søger det, som universiteterne ikke giver dem.

Det er både Puk Petersen og Henriette Rosenberg enige i:
– På universitet bliver det meget akademisk og teoretisk. Det er fedt at komme lidt ind i maskinrummet og se, hvordan kommunikation bliver brugt – og så er det sjovt at være blandt eksperter på området, siger Puk Petersen.

Samtidig er det ikke nødvendigvis faglige kampe, som traditionelt hænger uløseligt sammen med fagbevægelsen, der får de unge til at melde sig ind.

– Vi bruger en fagforening til at få nogle kompetencer, som vi ikke får på universitetet. Man engagerer sig på andre måder, siger Henriette Rosenberg.

De peger i stedet på digitale medier som hvervekanaler for nye medlemmer og som relevante oplysningskanaler for KS.

Back To Top
Search