Skip to content

Studieliv

9 sjove quizzer til din julefrokost

Det er december, og det betyder det julefrokost for mange. Hvis du vil peppe den næste julefrokost lidt op, så kommer her ni sjove quizzer, du kan forberede.

Hvad end det er på studiet, arbejdet eller med vennerne, så er der ikke noget som en god quiz, der kan sætte gang i julefesten. Her kommer vores bud på 9 sjove quizzer, du kan underholde med til en julefrokost.

Musikquiz

Der er bare ikke noget som en god musikquiz. Her på kontoret er vi så glade for konceptet, at vi ikke har bare en, men hele fem musikquizzer med i denne artikel.

Den finske

På Spotify kan du finde en liste med finske fortolkninger af populær musik. Den danner en god ramme om quizzen – bare spil et nummer og lad festens deltagere gætte, hvilken sang der gemmer sig bag ved det finske.

Du kan finde playlisten på Spotify.

Team easy on – radiotour

På Soundcloud ligger en liste med såkaldte mash-ups af Team Easy On-sangen og forskellige hits. Lad blot gæsterne forsøge at gætte, hvilke sange der er tale om. Hvis du bliver lidt træt af cykeldrengene, kan du udskifte konceptet med Johnson. Søg bare på ’Hey shorty – mashups’.

Du kan finde playlisten her.

Året der gik

2021 er så småt ved at være slut, og hvilken bedre måde at markere det på end med en musikquiz med året som tema. Du skal bare finde sange, der kan matche et tema eller højdepunkt fra året, spille sangene en efter en for gæsterne og lade dem gætte, hvilken sang der er tale om, og det valgte tema.

Eksempelvis kan ”I’m sending you an SMS” markere SMS-sagen i regeringen eller ”I think I want to marry you” markere, at en af dine venner eller kollegaer er blevet gift.

Banko med musik

Hvis du har tid til at forberede det, er musikbanko også et hit til enhver fest. Du laver almindelige bankoplader, men i stedet for tal, skriver du musiknumre på felterne. De skal være forskellige på pladerne – ligesom hvis det var med tal. Du afspiller så sangene en efter en og lader gæsterne se, om de kan gætte sangene og derved opnå fuld plade.

Kategori-quiz

Denne quiz handler om at gætte, hvad sangen/kunstneren og kategorien har tilfælles. Det går nemlig ud på, at man skal gætte de ord, der passer i en bestemt kategori.

Et eksempel kan være, at du vælger kategorien ’mad og drikke’, fortæller spillerne kategorien og spiller en række sange for dem. Det kunne være ’My milkshake’, ’Candy Shop’ og så videre – svarene er vist åbenlyse. Kun fantasien sætter grænser.

Du kan finde eksempler på Spotify kategorier, hvis du ikke har tid til at lave din egen.

Den traditionelle

Du kan også vælge at lave den traditionelle quiz med spørgsmål og svar. Det kan være spørgsmål om musik, året der gik eller julen. Du kan eventuelt gøre brug af flere genrer, så der er noget for enhver smag.

Det er så simpelt, som det kan være. Sæt en sang på, og den første, som svarer både kunstner og sang, får et point. I kan naturligvis selv finde ud af, hvordan et pointsystem eller vinder kan kåres.

Fortiden på Facebook

Hvis I ikke er så mange til festen, kan en Facebook-quiz også være en idé. Her går du tilbage i gæsternes feeds og finder de sjoveste eller mærkeligste ting, de har skrevet på Facebook. Legen går ud på, at gæsterne skal gætte, hvem der har skrevet hvilke opslag.

Oversættelseslegen

Denne leg går ud på at være kreativ med sproget. Ved at kombinere dansk, engelsk og tysk oversætter du nogle bynavne, lande eller noget tredje, som de andre så skal gætte. Eksempelvis kan ’Syng-en-grøntsag’ være ’Singapore’.

Kahoot

Vi kender efterhånden alle sammen Kahoot, hjemmesiden hvor man kan oprette quizzer og lade gæsterne være med på deres telefoner. Det eneste, du skal bruge, er en skærm, så spillerne kan se spørgsmålene og konkurrere om at svare hurtigt og rigtigt på deres telefoner.

Hvis du mangler mere inspiration, så har vi også fundet 10 lette lege til julefrokosten.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search