Skip to content

Studieliv

6 tips til at få en succesfuld start på dit nye semester

Et nyt semester er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder tilbage til studiebøger, afleveringer og læsning. Er du klar?
Studenterbrød giver dig her 6 tips til, hvordan du får den bedste start på dit semester.

Lav en læseplan

Inden du starter på et nyt semester, er det en fordel at have gjort dig nogle tanker om din læsestil. Er du typen, der læser hele pensum i løbet af semesteret, eller prioriterer du teksterne og læser kun de vigtigste i løbet af semesteret og resten i eksamensperioden? Uanset hvilken type du er, er det godt at lægge en plan for, hvor meget af pensum, du vil læse i løbet af semesteret, så du ikke ender med at blive stresset i eksamensperioden.

Forbered dig

Mange forelæsere forventer, at du har forberedt dig allerede til første lektion. Derfor vil vi hos Studenterbrød anbefale, at du bruger et par fridage op til semesterstart på at forberede dig på de tekster, der skal læses. Har du tid og mod på det, kan du forberede dig et par uger frem. Så får du en stille og rolig start på semesteret og undgår at føle dig bagud allerede fra begyndelsen.

Køb dine studiebøger inden semesterstart

Vi ved godt, at det ikke er fedt at bruge penge på dyre studiebøger, men vi vil alligevel råde dig til at få købt alle dine bøger inden studiestart. Det kan være en sur pligt i øjeblikket, hvor det går op for dig, hvor mange penge du skal bruge på dem, men det vil gavne dit overskud at få dem købt.
Tip: Ofte er der studerende fra tidligere semestre, som sælger deres brugte bøger. Hvis du er heldig, kan du finde dine bøger hos dem til en god pris.

Skab struktur i dit studieliv

Lav en kalender, hvor du planlægger din tid. Mange studerende har et studiejob, mens de læser, hvilket betyder, at de kan få rigtig travlt, når først semesteret starter. I disse perioder er en kalender en god hjælp til at holde overblik over din tid, og hvordan du bruger den mest effektivt. Der er flere måder at strukturere sin kalender på – nogle skriver alt ned, de skal i løbet af en dag, mens andre kun bruger kalenderen til at holde styr på, hvad de skal læse, hvornår de skal have forelæsninger eller noget helt tredje. Det handler om at finde ud af, hvordan din kalender kan give dig det største overblik og overskud i løbet af semesteret.

Brug din studiegruppe

Synes du, det er hårdt at skulle tilbage til universitetet efter juleferie og eksamener? Så kan det være en ide at mødes med din studiegruppe eller nogle venner, som også studerer. I kan hjælpe hinanden med at få gejsten og motivationen tilbage til det kommende semester. Drik en kop kaffe sammen, hyg jer, tal om, hvad der er sket siden sidst I var sammen og planlæg derefter, hvordan I hjælper hinanden med at få en god start. Aftal eventuelt ugentlige møder, hvor I kan læse sammen, hygge jer og diskutere pensum.

Hold fri, når du holder fri

Der er meget at se til som universitetsstuderende, og derfor er det vigtigt, at du en gang imellem husker at tage pauser. Pauserne vil styrke din kreativitet og effektivitet, og de vil forebygge, at du kører død i dit studie. Det vigtigste er, at du husker at holde helt fri, når du beslutter dig for at tage en pause. Flyt dig væk fra computeren, bøgerne og universitetet, gå en lang tur, snak med dine venner eller noget helt tredje, som får dine tanker væk fra studiet.

Nu er der kun tilbage at sige: Hav en dejlig start på dit nye semester!

Studerer interkulturelle markedsstudier på tysk på KU & CBS

Back To Top
Search