Skip to content

Sprog

5 sjove spil til sprognørden

Selvom vinteren kan føles lang, er det også en tid, der byder på indendørs hygge. Derfor har Studenterbrød samlet en liste over sjove spil, du kan spille i vintermørket, hvis du er lidt af en sprognørd.

Bezzerwizzer Ord

Kan du gætte, hvad ordet ’galfrans’ betyder? Kan du stave til espresso uden at falde i de typiske fælder? Så er Bezzerwizzer Ord noget for dig. Udover kategorier, der handler om at svare på spørgsmål om sproget, er der også en række kategorier, hvor det gælder om at gætte sammenhænge, stave svære ord, gætte kendte udtryk og meget mere. Spillet kan varmt anbefales, hvis du skal underholde dine sprognørdede venner.

 Sprogspillet 

Som navnet antyder, handler Sprogspillet om at kunne det danske sprog. I forskellige kategorier gælder det om at stave, gætte ords oprindelse, sætte kommaer og flere nørdede ting. Spillet er en tand mere nørdet end Bezzerwizzer Ord og kan anbefales, hvis dine meget sprogglade venner kommer forbi.

Bogstavsrebus

Spillet er let at have med på farten, og så er det også nemt at spille. Det gælder ganske enkelt om at slå med terningerne og danne ord ud fra de bogstaver, terningerne viser. Der er ekstra point, hvis du bruger bestemte bogstaver, og hvis du kan lave ord på kryds og tværs, så bogstaverne er med flere gange.

Wordfeud

Det minder lidt om bogstavrebus, men fordelen er, at Wordfeud kan tages med i lommen. Du kender sikkert allerede appen, hvor du kan dyste med dine venner om at skrive ord, der giver flest point. Det kan også spilles, selvom I sidder i hver sin coronaisolation.

Scrabble

Det helt klassiske ordspil Scrabble skal ikke forbigås i denne lille oversigt. Det er selvfølgelig den mere håndholdte udgave af Wordfeud, hvor man dyster om at skrive ord med de små bogstavsbrikker.

Så er der bare tilbage at sige god fornøjelse. Vi håber, artiklen her kan give inspiration til at gøre vinteren lidt hyggeligere for dig.

Webkonsulent i Kommunikation og Sprog

Back To Top
Search