Skip to content

Studieliv

Bachelor, tjek! – Sabatår eller ej?

Har du overvejet, hvorvidt du skal læse videre efter din bachelor? Måske er du fast besluttet på at holde en pause, eller måske har du fundet drømmekandidaten, og måske endda på et ny universitet, et nyt sted i landet. Uanset hvilken kategori, du mener, du passer i, er du ikke alene.

Coronaen raser i det danske land. Mange har været hjemsendt i lange perioder og kender nu indersiden af deres kollegie-værelse forfærdelig perfekt. Men foråret er i vente og udover solskin, blomster på træerne og fuglefløjt betyder det, at en masse nyuddannede er på vej! Måske har du netop påbegyndt det 6. semester af din bacheloruddannelse, og hvad skal der så ske, når det er slut? Har du overvejet, hvorvidt du skal læse videre efter din bachelor? Måske er du fast besluttet på at holde en pause, eller måske har du fundet drømmekandidaten, og måske endda på et ny universitet, et nyt sted i landet. Uanset hvilken kategori, du mener, du passer i, er du ikke alene.

Dansk Statistik lavede i 2016 en undersøgelse af, hvor mange bachelordimittender, der startede på en kandidat samme efterår, som de dimitterede. Undersøgelsen viste, at 83 % af alle dimitterende fra en bachelorgrad startede på en kandidatuddannelse direkte efter.

Undersøgelsen dækkede otte forskellige danske universiteter: Copenhagen Business School, Københavns Universitet, Århus Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Dansk Teknisk Universitet, Roskilde Universitet og IT-Universitetet.

Tallene varierer fra de forskellige universiteter, men alle har de det tilfældes, at ingen af ovenstående havde et resultat, hvor 100 % af deres bachelorer fortsatte på en kandidatgrad på samme universitet. Så hvis du har brug for luftforandring og søger mod nye rammer efter din Bachelor, er du langt fra alene.

Med 28 %, der tager kandidaten et andet sted, er Roskilde Universitet det universitet i Danmark, hvor færrest færdigud-dannede bachelorer fortsætter på deres kandidat. Hvorimod Copenhagen Business School ligger i den helt anden ende af skalaen. Her skiftede kun 2 % af de færdiguddannede bachelorer til et andet universitet for at tage deres kandidatgrad.

Så hvis du søger nye udfordringer, om det så er et nyt universitet eller en helt ny hverdag, så er du langt fra alene!

Obs: Undersøgelsen tager ikke højde for studerende, som efter endt bachelor starter op på en ny bacheloruddannelse. Derfor er det ikke garanteret, at knap 20 % af alle bachelorer holder sabatår mellem bachelor og kandidat.

Back To Top
Search