Skip to content

Karriere

Skill stacking: Skil dig ud fra mængden og øg chancerne for at lande drømmejobbet

Tænker du over, hvordan du kan skille dig ud fra andre indenfor dit fagområde, når du søger job? Skill stacking er et koncept, som handler om at kombinere skills (kompetencer) på en måde, som giver dig en unik profil. Flere og flere har dette i tankerne, når de studerer og forbereder sig på at komme ud på arbejdsmarkedet. Læs her, hvorfor skill stacking er interessant for dig.

Når studerende søger studiejob eller bliver færdige med deres uddannelse og skal ud på arbejdsmarkedet, konkurrerer de om de ledige jobs med andre studerende eller færdiguddannede, der har samme eller lignende uddannelse. Det betyder, at deres kompetencer minder om hinanden, og de skiller sig altså ikke ud fra mængden, hvilket mindsker deres chancer for, at arbejdsgiveren vælger lige netop dem.

Derfor skal du kende til Skill stacking

Skill stacking hjælper dig med at skille dig ud fra mængden, da det går ud på, at du kombinerer forskellige skills på en måde, som skaber en unik værdi og dermed giver dig en unik profil. I stedet for at fokusere på at mestre et fagområde, som man typisk gør på en universitetsuddannelse, bør man fokusere på forskellige fagområder, som kan komplimentere hinanden.

Det handler altså ikke om at kunne én kompetence 100 procent, men om at kombinere tre til fire kompetencer, som du kan cirka 25 procent. Det betyder, at du ikke skal være ekspert i alle dine skills, du skal blot have en forståelse for fagområdet og kunne bruge dine skills i praksis. Det behøver ikke være unikke skills, det er kombinationen af dem, der gør dig unik.

Sådan kan du kombinere skills

Et eksempel kunne være en studerende, som har læst en kommunikationsuddannelse, og derfor har skills indenfor kommunikation. Ud over at kunne kommunikere, tager den studerende et kursus i kodning, SEO og Google Ads. Disse skills komplimenterer hinanden, da der er flere og flere virksomheder i dag, der har brug for kommunikatører, som både har en forståelse for kodning af for eksempel hjemmesider, og som ved hvordan man reklamerer og kommunikerer effektivt, så man ligger øverst på Google. Ved at lære disse skills vil den studerende altså have en bredere pallette af kompetencer, som gør at han eller hun skiller sig ud fra de medstuderende, når vedkommende søger job.

Brug Kommunikation og Sprog til at lære nye skills

Kommunikation og Sprog tilbyder mange kurser, hvor du kan lære nye skills, der forbedrer din profil. Prøv for eksempel vores webinar om Google Analytics, Photoshop og Excel i marts måned, eller se vores kalender for flere spændende kurser her.

Hold øje med kalenderen, som hele tiden opdateres med nye kurser – der er lidt til enhver smag.

Psst.. Hvis der er et webinar hos Kommunikation og Sprog, som du er interesseret i, men ikke kan deltage på tidspunktet, det bliver afholdt, så meld dig til alligevel. Du får nemlig tilsendt en optagelse af webinaret, efter det er afholdt, så du kan gemme det og se det senere.

Studerer interkulturelle markedsstudier på tysk på KU & CBS

Back To Top
Search