skip to Main Content

Karriere

Som medlem af KairoS får du mulighed for at prøve mange forskellige ting

Studenterbrød har talt med Katrine Bitsch Kristoffersen fra studenterorganisationen KairoS på Syddansk Universitet i Odense om, hvad arbejdet i KairoS har betydet for hende – både fagligt og socialt, og hvad hun kan tage med sig fra studenterorganisationen ud i arbejdslivet.

Katrine har været med i KairoS på SDU siden foråret 2019. Hun hørte om KairoS gennem nogle venner, som skulle med til et virksomhedsbesøg på Albani bryggeri. Hun tog med til virksomhedsbesøget, fordi hun syntes, det lød hyggeligt. Derefter dukkede hun op til generalforsamlingen, og sådan skete det, at hun kom med i KairoS.

I KairoS SDU er de 8 medlemmer, der arrangerer faglige og sociale arrangementer for studerende, der læser sprog, kommunikation og/eller marketing.

”Det handler om at tage kontakt til folk, man synes kunne være spændende at have som oplægsholdere og så arrangere det, booke lokaler, lave oplysningskampagner omkring de enkelte events og lignende. Og så er der også en masse andre opgaver. Der er projektledelse, grafisk arbejde, og man kan arbejde med SoMe eller økonomi, eller hvad man nu vil. Vi er ret fleksible med hensyn til, at man kan arbejde med lige netop det, man har interesse for. Det vil eksempelvis sige, at man ikke bliver tvunget til at arbejde med økonomi, hvis man ikke er den store fan af tal,” siger Katrine.

Det er Kommunikation og Sprog, der står bag de seks KairoS-organisationer, som findes på hvert af landets seks universiteter – CBS, KU, RUC, SDU, AAU og AU. Som regel laver organisationerne deres egne ting i hver region, men Katrine fortæller, at man sidste år under corona planlagde nogle online begivenheder sammen på tværs af regionerne.

”Vi har også en KairoS-dag, hvor vi mødes en gang om året med KairoS fra de øvrige regioner og sparrer med dem,” siger Katrine.

Til spørgsmålet om, hvad hun har fået ud af at være med i KairoS rent fagligt, svarer Katrine:

”Da jeg selv læser international virksomhedskommunikation, føler jeg, at jeg har kunnet bruge mit studie lidt i praksis. Jeg har eksempelvis lært meget om sociale medier og kommunikationsstrategier på studiet, hvilket jeg har kunnet bruge rent praktisk i planlægningen af en kampagne for KairoS og dertilhørende Facebook-annoncering. Det havde jeg ikke prøvet før.”

Men også på det personlige plan giver Katrine udtryk for at have lært meget af at være med i KairoS:

”Jeg har lært nogle nye mennesker at kende. Og fordi vi kommer fra forskellige faglige baggrunde, har jeg også lært nogle meget forskelligartede mennesker at kende. Der har været mulighed for at tage initiativ til lige netop det, som man selv synes, er spændende. Det har givet mig mulighed for at prøve nogle ting af, fordi der er højt til loftet i KairoS og plads til at være den, man har lyst til,” siger hun og tilføjer:

”Det er helt klart en selv, der er med til at sætte dagsordenen, og det er virkelig rart at være en del af en gruppe, hvor folk bare er supersøde og ikke mindst åbne overfor hinanden. Man er ligesom ikke bange for at gøre noget forkert. Der er nemlig ikke noget, der hedder forkert.”

Katrine kan derfor helt klart anbefale andre studerende at være frivillige i KairoS.

”Altså vi har jo KairoS på alle universiteterne i Danmark, og alle har hver deres særpræg. Det er alle sammen nogle skønne mennesker – jeg har mødt dem til vores fælles dage,” siger hun.

Hun giver også udtryk for, at hun kan bruge mange af de kompetencer, som hun har opdyrket i KairoS i sin videre færden og på arbejdsmarkedet.

Nu er jeg formand, så nu har jeg også en rolle, som har mere ansvar, men alle har jo ansvar på den ene eller anden måde. Det giver også en eller anden disciplin i at skulle planlægge og eksekvere nogle ting og arbejde sammen med forskelligartede mennesker, som jeg helt klart føler, at man kan tage med sig, når man er færdiguddannet,” siger hun afslutningsvist.

Studerer interkulturelle markedsstudier med tysk på KU & CBS

Back To Top
Search