Skip to content

Studieliv

Udveksling: Kultur, erfaringer og oplevelser

Selvstændighed, udadvendthed og omstillingsparathed. Det var de vigtigste ting, Lasse Menholt, der går på 6. semester på Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet, fik med hjem fra sit udlandsophold i på Korea University i Sydkoreas hovedstad Seoul.

Hvorfor er det egentlig så fedt at tage på udenlandsophold? Jeg går selv på 2. semester, så selvom det er et lille stykke ude i fremtiden, så går jeg og overvejer, hvorvidt man skal springe ud i sådan en oplevelse eller ej. Jeg ved, der er en del praktiske ting, som man skal tage hensyn til for at kunne komme afsted, men udover det faglige aspekt, så ville jeg gerne vide lidt mere om, hvilken slags oplevelser og erfaringer man kommer hjem med fra sådan en tur.

Derfor mødtes jeg med Lasse Menholt, der går på 6. semester på Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet, og som sidste semester var i Sydkoreas hovedstad Seoul, på Korea University, til en snak om udlandsophold.

Hvad var det fedeste ved det at tage på udlandsophold?

Det at opleve noget nyt og rent faktisk at bo i et andet land. Det er meget svært at forklare, men det er ret særligt, når du går fra den der periode, hvor man ikke bare er turist mere, til at nu bor du her. For hvis du bare er landet på ferie et sted i to uger, så er du jo turist hele tiden. Men her går man virkelig ind i det, eller man er selvfølgelig turist helt i starten, fordi alt er nyt, og man skal prøve alt, men så kommer du til et punkt, hvor du rent faktisk bor der. Du er selvfølgelig heller ikke sydkoreaner, men når du er ude i byen og siger: ’Nu tager jeg hjem’, så er dit hjem i Sydkorea.

Var det også noget, du kunne fornemme på de lokale, at du ligesom kom ind på livet af dem?

Var du meget sammen med dem, eller holdt du dig mest til dem, du kendte fra universitetet?

Jeg var afsted med seks andre fra universitetet, og vi boede samme sted og var i alt en 38 stykker på sådan et kollegiehotel. I starten var vi meget sammen, fordi der er en eller anden tryghedsfornemmelse i det, men vi endte også med at være rigtig meget sammen med dem, vi boede sammen med. For eksempel endte jeg med at være meget sammen med en gruppe, der hed Briterne, som var en gruppe på fem personer, tror jeg, der var fra Leeds. Hvor vi boede, var der så ingen koreanere, for der var kun udvekslingsstuderende fra forskellige lande. Der var nogle fra Hawaii, der var nogle fra Kina, de kom alle steder fra.

Men i forhold til koreanere… altså nu går jeg meget i byen… og jeg snakker rigtig meget (han griner), så jeg kommer rigtig hurtigt ind på en masse forskellige mennesker, og det var blandt andet også koreanere. Det var mest i byen, at jeg mødte koreanere, men så fik man lige hinandens Instagram. Udover det får man også tilknyttet en ’Buddy’, som er en lokal studerende, der skal vise en rundt og sådan noget. Og det var lidt formelt, fordi han jo er ansat til det, men så blev man mere og mere venner med tiden og begyndte at mødes, hvor det ikke havde noget med universitetet at gøre, men bare for at mødes og ja, blev kammerater.

Hvad var din fedeste kulturelle oplevelse, mens du var i Seoul?

Der er flere ting, så jeg synes, det er svært at vurdere, hvad der er den fedeste. Man kunne jo fremhæve noget så åbenlyst som maden. Det var jo meget anderledes, og jeg syntes, det var rigtig fedt. Man kunne også kigge på studielivet. Det var også meget anderledes, men jeg tror, det fedeste… Altså jeg tror bare, det var det hele, fordi det hele var så anderledes, ikke fordi det nødvendigvis var bedre eller dårligere, men bare anderledes, fordi man kommer ud og prøver noget andet.

Hvad er overordnet den største ting, som du tager med hjem fra dit semester i Korea?

Jeg tror personligt, at det, jeg tager med, er, at selvom jeg i forvejen er et meget åbent menneske, så har det bidraget til, at jeg er blevet endnu mere åben, især overfor andre nationaliteter. Nu kommer jeg jo hjem, og jeg skriver stadig med nogle fra Spanien, fra England, USA, og man får et rigtig bredt netværk. Jeg snakkede også meget om studie, eksempelvis om at det jo er helt absurd, at vi danskere får penge for at studere. Blandt andet en fra England sagde til mig, at han går i minus… jeg kan ikke huske, hvor meget det er, men tror, det var 11.000 kroner hver måned, og det var bare normalt, at når du kom ud af studiet, havde du et kæmpe lån på måske 300.000 kroner, der skulle indfries.

Så man får ligesom et større perspektiv både generelt, men også på forholdene i Danmark i forhold til andre lande?

Ja, det går ligesom op for en, hvor lækkert vi har det i Danmark i forhold til så mange andre lande. Så betaler vi selvfølgelig også mere i skat, men det var stadig meget absurd, at vi i princippet tjener penge på at studere. Så efter man er kommet hjem, så brokker man sig sgu ikke rigtig, fordi man tænker, hvad er alternativet? Hvad for nogle egenskaber vil du sige, at du har fået eller udviklet på din tur? Selvom det selvfølgelig er forskelligt fra person til person, så er selvstændighed, udadvendthed og omstillingsparathed nok de ting, jeg ville sige alle ville få med.

Denne artikel er skrevet af en af Kommunikation og Sprogs studenterkoordinatorer. Artiklen har tidligere været udgivet i Kommagasinet.

Du kan altid finde din studenterkoordinator på dit universitet, hvis du har spørgsmål om din fagforening. 🧡

Back To Top
Search