Skip to content

Karriere

Derfor giver det mening at have et studiejob

Som studerende på en videregående uddannelse får du en masse teoretiske kompetencer for eksempel inden for kommunikationsplanlægning, virksomhedskommunikation og tekstproduktion samt sociale medier. Men du får sjældent eller aldrig mulighed for at afprøve dine kompetencer i praksis. Derfor kan et studiejob være en god måde at prøve dine færdigheder af i virkeligheden, samtidig med at du får mulighed for at få en mere klar ide om, hvilken retning du vil gå senere i livet som fuldtidsansat. Her får du min personlige beretning om, hvad det at have et studiejob har gjort for mig.

Personligt synes jeg, der er meget langt fra støvede bøger og proppede læsesale til kontorjobbet og frokostordninger – dermed sagt, at det var en helt ny verden jeg trådte ind i, da jeg fik mit første studiejob hos Ordbogen.com. Bare det at få en ’vagtplan’ og skulle forholde mig til lønsedler og kollegaer var et stort skridt ind i en helt ny verden for mig. Det kan virke ret overvældende i starten, men jeg er rigtig glad for, at jeg ikke træder ud i ’den virkelige verden’ for første gang, den dag jeg står som færdig kandidat med mit første fuldtidsjob.

Learning by doing

Der er mange sider, der skal læses, når du er under uddannelse. Du få en stor teoretisk viden, men det er ikke altid, du lærer, hvordan du omsætter denne viden til praksis, og sommetider må man kaste sig ud i ting, som man ingen praktiske erfaringer har med. Dermed sagt, at der er meget ”learning-by-doing” forbundet med det at have et studiejob, men samtidig også mange muligheder for at forstå, hvordan tingene bedst skal udføres i praksis.

Jeg havde haft en del undervisning om kommunikationsplanlægning og sociale medier, men måtte erkende, at det ikke altid er det content, du regner med virker, som virker i virkeligheden. Jeg har oplevet at lave opslag på Instagram, som jeg selv havde troet ville være ret ligegyldige, men som endte med at blive vildt populære. Samtidig har jeg også lavet opslag, som jeg troede ville hitte, der endte med at være en fiasko.

Man lærer af sine fejl

Apropos fiasko, så er et studiejob den ideelle mulighed for at lære af sine fejl. For ofte er de andre medarbejdere og dine chefer lidt mere overbærende med dig, når du som uvidende student jokker i spinaten. Og du lærer af dine fejl. Sådan er det i hvert fald som regel. Det gør, at du står meget stærkere, når du engang er færdiguddannet. Jeg har eksempelvis fået meget stor respekt for korrekturlæsning, da den tekst, du skriver, bliver udgivet til et bredt publikum – og ikke bare til din underviser og censor på universitetet.

Adspredelse

Foruden mulighed for at prøve teoretiske elementer fra studiet af i praksis og blive klogere af sine fejl, kan studiejobbet også være en god afveksling fra det til tider lidt trivielle studieliv med hovedet i bøgerne. Jeg har som studerede sommetider følelsen af at være meget langt fra virkeligheden, og kan godt føle, at jeg befinder mig i min egen lille boble i den akademiske verden. Derfor kan tanken om en arbejdsdag med reelt arbejde og reelle opgaver mellem hænderne være givende, og jeg ser altid frem til at komme på arbejde.

Studerer interkulturelle markedsstudier med tysk på KU & CBS

Back To Top
Search