skip to Main Content

Sommer og studieliv

Sommerferie på SU: 10 ting, du kan lave i Danmark

De fleste af os er efterhånden klar til en velfortjent sommerferie efter en travl eksamensperiode. Men hvordan holder man en fed ferie, når pengepungen ikke er den tungeste? Vi hjælper dig til oplevelser og seværdigheder i Danmark, som enten er gratis eller med rabat for studerende. God ferie!

Cykelferie – både den lange og den korte

Cykelferien er en af de bedste, billigste og mest bæredygtige måder af få set store dele af landet på. Du kan eksempelvis tage en tur igennem den fantastisk smukke nationalpark Mols Bjerge, gå på opdagelse blandt 10 forskellige seværdigheder i fortryllende Tisvilde Hegn eller tage en længere tur langs en af Danmarks nationale cykelruter. Naturstyrelsen har lavet en guide til Danmarks cykelnet, hvor du blandt andet kan finde specifikke cykelruter og overnatning på vejen, hvis du har mod på en længere tur.

Udfordr dine venner i padel

Er du mere til en indendørs aktivitet, kan det være, du skal prøve kræfter af med padel, som igennem de seneste år har vundet stor fremgang i Danmark. Reglerne minder om tennis, men banen er mindre og indhegnet, lidt ligesom i squash. Alle kan være med, og det er både sjovt og udfordrende. Padel i Danmark har en oversigt over baner og foreninger i Danmark, hvor du kan spille padel, så er det bare med at komme af sted!

Oplev den danske natur tæt på dig

Selvom Danmark ikke er kendt for store bjerge eller dybe søer, gemmer vi alligevel på meget fantastisk natur. Danmarks Naturfredningsforening har lavet en guide til naturoplevelser i alle Danmarks regioner, så du er sikker på at finde oplevelser i nærheden af dig. Hvis du vil kridte vandreskoene, kan du også finde flere lokale vandreruter, der tager dig igennem forskellige danske landskaber, hos SPOR.

Gå på opdagelse i byens loppemarkeder

Selvom du ikke lige står og mangler noget, kan det være en hyggelig aktivitet at hoppe forbi diverse loppemarkeder i byen. Veras Market holder til i både København, Odense og i Aarhus, og hvis du kommer forbi København, kan du besøge Den Blå Hal på Amager eller Den Grønne Genbrugshal på Christiania.

Bliv klogere på kunst og kultur på et af landets museer

Den danske sommer har det med at bringe lidt af hvert. Hvis vejret ikke lægger op til solbadning eller cykelferie, kan du passende tage et smut forbi et af landets mange museer. Mange af dem har nemlig gratis adgang eller rabat til unge og studerende, blandt andet Glyptoteket, Designmuseum Danmark og Davids Samling i København, Antikmuseet i Aarhus eller Aalborg Historiske Museum for blot at nævne nogle få. Mange flere museer tilbyder fordelagtige priser til studerende, så det er bare med at finde det nærmeste og tage din mest nørdede ven under armen.

Hop i vandet i et af byens havnebade

Man behøver ikke ligge på en strand i Spanien for at blive fristet til at hoppe i vandet. De fleste af de større byer har havnebade, hvor man kan tage en dukkert, når den danske sommersol endelig titter frem. Pak solcremen, hop i badetøjet, og bliv kølet ned på de varmeste sommerdage.

Ro grøn kajak i havnen

Har du mod på en lidt anderledes aktivitet i bæredygtighedens tegn? Så skal du på kajakrundfart i en af byens kanaler. GreenKayak er en NGO, der modarbejder forurening af verdens vande ved at indsamle affald, og du kan leje en kajak helt gratis i København, Aalborg, Aarhus og Præstø. De eneste krav er, at du samler skrald i løbet af din tur samt laver et opslag om din oplevelse på sociale medier.

Stand up paddling på havet eller i havnen

Hvis du er vild med vandaktiviteter, men ikke helt er til det der med kajak, så er stand up paddling (eller SUP) måske mere dig. Det er en god mulighed for at komme ud på vandet, både i havn og i hav – hvis man altså kan holde balancen. Friluftsrådet har samlet en oversigt over foreninger, der tilbyder stand up paddle-aktiviteter, så du nemt kan finde en forening nær dig.

Brætspilscafé

Hvis vejret bare er træls, men du alligevel har brug for at komme uden for døren, er en brætspilscafé den perfekte eftermiddagsaktivitet. Nyd en kop kaffe, mens du bygger den længste vej i Catan, den fedeste jernbane i Ticket To Ride eller måske finder jeres nye interne joke med en omgang af Det Dårlige Selskab. Der findes eksempelvis Bastard Café i København, Aarhus Brætspilscafé eller Papas Papbar i Odense, hvor man kan låne og leje alverdens brætspil til formålet.

Tag på dagstur til Malmø

Okay, de hurtige kan regne ud, at den her ikke foregår i Danmark. Men vi tager den alligevel med til dem, der gerne vil have et enkelt ben ud af Danmark denne sommer. Det tager nemlig kun 30 minutter at komme til Malmø fra København, cirka 2 timer fra Odense og lidt under 4 timer fra Aarhus. Malmø har masser af spændende kulturaktiviteter og seværdigheder at byde på og er derfor ideel som destination for en heldagstur. Du kan eksempelvis se byens ældste kirke, St. Petri Kirken, eller spadsere igennem den smukke gamle by.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search