skip to Main Content

Studieliv

6 bøger til din sommerferie

Sommeren er over os, hvilket betyder ekstra tid til at slappe af og fjerne fokus fra hverdagens pligter og arbejde. Måske har du planer om at køre 20 timer ned igennem Europa, dase på stranden eller ved poolen sydpå eller smække benene op i sommerhuset. Uanset dine planer, så går du aldrig galt i byen med en god bog ved din side. Derfor får du her en guide til 6 spændende bøger, som du kan læse i din sommerferie.

‘Og bjergene gav genlyd’ af Khaled Hosseini   

Denne roman er en stærk og bevægende familiehistorie fortalt gennem flere generationer. Historien handler om kærlighed, svigt, tab og evig samhørighed. Vi følger en far, der må give sin datter væk, en bror, der mister sin elskede søster, en kvinde, der ikke kan få børn, en mand, der er ulykkeligt forelsket, og mange flere. Romanen omfavner afghansk historie og er en rørende fortælling, der går lige i hjertet.

 

‘Det ender med os’ af Colleen Hoover 

Romanen er en kærlighedsroman, som handler om, når den, der elsker dig højest, også er den, der gør dig allermest ondt. Den handler om Lily, som falder for den flotte neurokirurg Ryle. Selvom Ryle er imod faste forhold, giver han snart efter for sine principper, og Lily er lykkelig. Men da Lilys ungdomskæreste Atlas en dag dukker op, trues alt, hvad Lily og Ryle har opbygget sammen.

 

‘Alt hvad jeg ved om kærlighed’ af Dolly Alderton

I denne roman skriver Dolly Alderton om at blive voksen i medgang og modgang. Hun fortæller levende og sjovt om at blive forelsket, om ikke at være forelsket nok i sig selv, om at blive droppet, og om hvor vigtige venskaber er, når man skal finde vej i tilværelsen. Det er en underholdende, indsigtsfuld, feministisk og hjertevarm roman.

 

‘Evelyn Hugos syv ægtemænd’ af Taylor Jenkins Reid

Denne roman er en New York Times-bestseller, der viser skrøbelige menneskeliv bag Hollywood-livets glansbillede. Romanen fortæller historien om den aldrende Hollywood-diva Evelyn Hugo, der indvilliger i at blive interviewet af journalisten Monique Grant. Imens Monique lytter til Hugos fantastiske livsfortælling fra 1950’ernes Los Angeles, bliver det klart, at deres liv er forbundet. Nu må de se sandheden i øjnene.

 

‘Når flokdyret fejler’ af Henrik Tingleff

Romanen giver dig fem forklaringer på, hvorfor vi rationelle og selvstændige mennesker gør, som vi gør, og hvordan vi kan undgå at handle uklogt. Forklaringerne hentes blandt alt fra #MeToo og tomme toiletruller til fodboldspilleres tatoveringer og magtkampe på kontorgangen. Der er altid mulighed for at blive klogere på dine kollegaer, medarbejder og ikke mindst dig selv.

 

‘Violeta’ af Isabel Allende

Denne roman handler om Violeta del Valle, der gennem et brev fortæller sin livshistorie, som er blevet påvirket af nogle af det 20. århundredes største begivenheder. Hendes liv strækker sig nemlig fra én pandemi til en anden, da Violeta blev født i Chile under den spanske syge og dør under corona-pandemien 100 år senere. I romanen får vi indblik i hendes liv, der rummer alt fra stor kærlighed og hjertesorg til fattigdom og rigdom, samt ulykkelige tab og stor glæde.

 

Læs dem på Nextory

Vi har gjort det nemt og billigt for dig at have din sommerlæsning med på farten. Som medlem hos Kommunikation og Sprog får du nemlig 60 dages gratis adgang til lydbøger og e-bøger hos Nextory. Få adgang og find spændende sommerlæsning her.

Studerer interkulturelle markedsstudier på tysk på KU & CBS

Back To Top
Search