Skip to content

Studieliv

Podcasts til din hverdag

Mange af os bruger dagligt tid i bus, tog og på cykel for at komme derhen, hvor vi nu skal være – og der er kan en god podcast være din bedste ven. Studenterbrød har samlet 5 podcastanbefalinger til dig her.

Doing it!

En podcast om køn, kroppe, sex, følelser, forhold, og hvordan alle disse egentlig bliver påvirket af de større samfundsstrukturer. Den sjove, nysgerrige og empatiske vært Hannah Witton tager lytteren i hånden, når vi møder de eksperter, hun inviterer indenfor. Man føler sig ikke som en flue på væggen, men derimod som en del af en samtale mellem Witton og gæsten, ligesom man som lytter selv har mulighed for at stille spørgsmål til ugens tema.

Culture Vulture

Den moderne verden er om noget omskiftelig, og det kan tage pusten fra de fleste at forsøge at følge med i alle de ting, der sker. På ”Culture Vulture” bryder de to værter ugens vigtigste nyheder op i spiselige bider. For, som værterne selv spørger sig, hvordan kan man navigere i verdens problemstillinger, hvis ikke man forstår, hvad pokker der foregår?

Vanvittig verdenshistorie

Har du altid syntes, historiefaget var lidt tørt og lærebogen lidt tung? Eller er du måske bare vild med en god historie? Så er ”Vanvittig Verdenshistorie” podcasten for dig. Podcastens værter fokuserer på de fortællinger, der ikke nødvendigvis står i lærebøgerne. De skøre, de sjove, de helt uforståelige. Og bedst af alt bliver historierne rangeret, så man kan finde ud af, hvad der egentlig er den vildeste begivenhed i verdenshistorien.

Nu snakker vi om det

Samtalepodcasten om de små og store følelser. Morten Svane, Malthe Zimakoff og Daniel Jensen deler deres perspektiv på livets små og store problemer. Er det i orden at ghoste folk, hvordan føles en ”rigtig” forelskelse, og hvordan ser det sunde forhold ud fra de tre mænds perspektiv? Det er spørgsmål som disse, de tre værter hver uge vender i samarbejde med lytterne. Som de selv siger, kan de aldrig give et facit, men tilbyder lytterne (måske) nye perspektiver på de udfordringer, de står over for.

Det levende bevis

Du har måske hørt om sagen. Forældrene til to piger er mistænkt for og bliver senere dømt i Byret, Landsret og Højesteret for at have omskåret deres døtre på en ferie til Afrika. Men døtrene nægter, at de er blevet omskåret. Podcasten dykker ned i sagen for at svare på spørgsmålet om, hvem der har ret: retssystemet eller ofrene?

 

Alle podcast kan findes, hvor du normalt lytter til podcast – eksempelvis Spotify, Podimo eller podcast-appen på din telefon.

Studerer retorik på Københavns Universitet.

Back To Top
Search