Skip to content

Studieliv

Klar parat – studiestart

Snart er det tid til at vende tilbage til universitetet, kantinens kaffe og fyldte læsesale igen. Studiestarten er lige om hjørnet og studenterbrød giver dig her en række tips til, hvordan du bliver klar til enten at starte på en ny uddannelse eller et nyt semester.

Vend din døgnrytme (måske)

For at være klar til at stå op om morgenen, når vækkeuret ringer igen, kan det være en ide at vænne dig til en anden døgnrytme end den typiske ferie-døgnrytme. Måske er du en af dem, der har stået op klokken 8 hele ferien – og så er det jo bare fint – men faktum er, at mange har været lidt ekstra gode til at snooze den i sommeren. Så du kan med fordel forsøge at gå tidligere i seng og stå tidligere op frem til studiestart, så det ikke kommer helt bag på dig, når hverdagen kalder.

Ryd op på din computer

Har du også mapper med alle mulige blandede dokumenter på din computer? Eller har du måske ikke engang mapper, men blot en masse filer på skrivebordet? Så er det nu, du har muligheden for at få ryddet op. Lav mapper til de forskellige fag, du skal have på kommende semester, så du kan gemme relevante filer dér og ikke ender med at have et stort filkaos.

Skim semesterplanen(planerne)

Vær forberedt på, hvilke fag du skal have i kommende semester, og find ud af, hvad underviser forventer, at du har forberedt til første lektion. Du kan overveje, hvorvidt det giver mening at købe bøger forud for studiestarten eller ej. Hvis økonomien er stram, kan du undersøge, om der er nogle ældre studerende fra dit studie, der ligger inde med nogle bøger. De fleste uddannelser har Facebook-sider, hvor du kan efterlyse konkret materiale.

Lav en madplan og hav styr på madpakken

Der er ikke noget værre end at gå sukkerkold midt på dagen. Og de fleste universiteter opererer ikke med SU-venlige priser, hvorfor en madpakke kan være din bedste ven. Sørg for at have købt rigeligt med gode snacks og sunde ting til hjernen, som du kan tage med på de lange dage på universitetet.

Det kan desuden være rart at have en madplan klar til, når du kommer hjem om eftermiddagen eller aftenen, så du ikke behøver at tage stilling til aftensmaden med en i forvejen brugt hjerne.

Tilbage er der kun at ønske dig en rigtig god studiestart – husk at nyde det!

 

Studerer interkulturelle markedsstudier med tysk på KU & CBS

Back To Top
Search