skip to Main Content

Studieliv

Overvejer du at droppe ud af din uddannelse?

De fleste studerende kommer til et punkt, hvor de bliver i tvivl om, hvorvidt de har valgt den rigtige uddannelse. Nogle føler, at det eneste rigtige at gøre er at droppe ud af studiet for at få en tænkepause. Her kommer en række tips til, hvad du skal tænke over 1) før du dropper ud, 2) hvordan du kan bruge tænkepausen optimalt, og 3) hvordan du kommer godt videre bagefter.

Inden

Før du tager beslutningen om at droppe ud, kan det blandt andet være relevant at overveje din boligsituation, hvis du bor i en studiebolig, om du kan beholde et eventuelt studiejob, selvom du ikke er studerende længere, hvorvidt dine forsikringer ændrer sig, hvis du afbryder studiet, hvilke andre rabatter, der potentielt kunne ændre sig samt, om det giver mening at blive medlem af en a-kasse i forhold til at kunne modtage dagpenge.

Før du beslutter at droppe helt ud af dit studie, kan du også overveje muligheden for at tage orlov for at få en pause, eller om du kan få tid til en tænkepause, imens du stadig går på studiet ved at prioritere din indsats anderledes eller udskyde nogle enkelte fag.

Under

Mange går rundt med en følelse af at have fejlet, hvis de dropper ud af deres studie. Men sandheden er, at det er helt normalt at droppe ud. Og det er bestemt ikke noget at være flov over. På sigt kan det vise sig at være utrolig lærerigt. I stedet for at skamme dig, så brug din tænkepause til noget konstruktivt. Lav en projektplan for din pause. Du kan undersøge dine muligheder for fremtiden og bruge tiden på grundig research. Denne research vil hjælpe dig på sigt, da du således kan blive fuldstændig klar over, hvorfor du har valgt som du har – samt hvorfor du har fravalgt bestemte muligheder.

Efter

Dit ’efter’ markerer starten på noget nyt. Du er ude af dit limbo, og det skal du sætte pris på samtidigt med, at det er vigtigt, at du hviler i dit valg om at tage en pause fra det studie, du var i gang med. Det kan være svært at forklare andre, hvorfor det gav mening for dig at tage en omvej, men det er frem for alt vigtigt, at du lærer at hvile i den beslutning.

Studerer interkulturelle markedsstudier med tysk på KU & CBS

Back To Top
Search