skip to Main Content

Studieliv

Hvordan får man en praktikplads?

Hvis du skal i praktik i et af de to kommende semestre, kan det være, at du allerede er begyndt at tænke over hvad dine muligheder er. Du tænker måske også over, hvor man kan søge. Hvordan man skriver en god ansøgning. Hvad praktikstederne lægger vægt på, når de ansætter praktikanter. I dagens artikel kan du derfor læse vores tips til, hvordan du kommer nærmere en fed praktikplads.

Hvor kan man søge?

Du kan starte med at overveje, hvad du godt kunne tænke dig at arbejde med, når du er færdig med din uddannelse. Hvis du allerede ved det, kan du gå efter en praktikstilling, som tilbyder netop den form for arbejdsopgaver. Hvis ikke du er helt afklaret endnu, kan du enten tage udgangspunkt i dine interesser inden for kommunikationsfaget eller prøve at gå en helt anden retning, end hvad du måske har beskæftiget dig med på studiet. Praktik er også tænkt til at prøve nogle forskellige ting af – og hvis du ikke er helt afklaret med, hvad dit drømmejob er, kan det være en glimrende mulighed for at finde ud af, hvilken type arbejdsopgaver du trives eller ikke trives med.

Vær i god tid

Det er altid en god ide at være i god tid. Når du har fundet ud af, hvilken type praktikplads du godt kunne tænke dig, er det en god ide at begynde at lede. Selv hvis der er et halvt år, til du faktisk skal søge. Lav din research, og find ud af alt som virksomheden selv skriver om at være praktikant hos dem, så du kan bruge det i din ansøgning og CV. Og hvis du stadig har spørgsmål, noget du gerne vil have uddybet eller hvis der er noget der særligt fangede din interesse, så ring eller skriv endelig til virksomheden for at få det uddybet. Hvis du drømmer om at komme i praktik hos en specifik virksomhed, men de ikke har slået praktikstillinger op, kan du prøve at søge uopfordret.

Søg meget, søg bredt

Der er intet i vejen for at sætte barren højt, men husk, at de mest eftertragtede praktikpladser selvfølgelig også får mange ansøgere. Af den grund bør du søge mange steder for at sikre dig en plads. Der findes mange virksomheder, som du sikkert ikke anede eksisterede, men som måske har den helt rigtige praktikstilling til dig, og hvor du måske kan få mere ansvar end hos en større virksomhed. Hvis du drømmer at komme udenfor landets grænser, kan du også søge om en praktikplads i udlandet. Her kan du som medlem af Kommunikation og Sprog søge om et rejselegat på 10000 kr.

Ansøgning?

En praktikansøgning fungerer på samme måde som en motiveret ansøgning til et studiejob. Læs eventuelt vores artikel om, hvordan man får et studiejob uden (relevant) erfaring. Når du har skrevet din ansøgning, er det en god ide at få nogen til at læse den igennem. Du kan eksempelvis få studievejledere på dit studie til at læse den igennem og komme med forslag. Det er det, de er der for. Er du medlem af KS, kan du få gratis rådgivning og sparring omkring dit CV og din ansøgning, også til praktiksteder.

Studerer kommunikation på Aalborg Universitet København

Back To Top
Search